Alfarp demanarà que el Barranc de la Falaguera siga Paratge Natural Municipal

0
512
  • alfarp-barranc-falagueraConxa Garcia, diputada d’Assessorament Municipal, assenyala que els contractes d’assistència tècnica “són una de les prioritats de l’Àrea”
L’Ajuntament d’Alfarp ha sol·licitat a la Diputació de València assistència tècnica per a iniciar el procediment per a declarar el Barranc de la Falaguera com a Paratge Natural Municipal. La diputada de l’Àrea d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia, s’ha reunit amb l’alcalde d’Alfarp, Santiago Cervera, per a establir els punts de col·laboració entre ambdues institucions. “Els contractes d’assistència tècnica són una de les prioritats de l’Àrea”, ha assenyalat la diputada Conxa Garcia.

 

El Barranc de la Falaguera constitueix un lloc de visita molt transitat per aficionats a la muntanya i a l’esport d’aventura, així com un espai d’interés turístic per les seues característiques naturals. Per açò, el municipi tracta d’aconseguir a través de la denominació com a Paratge Natural Municipal la protecció de l’entorn, mitjançant la limitació de determinades pràctiques, com el trial de motos, una regulació que al mateix temps pose en valor l’atractiu turístic de la zona.

 

“La declaració com a Paratge Natural Municipal permet protegir la zona, limitant el seu ús i conscienciant a la població sobre la seua defensa i cura”, ha assegurat la diputada de l’Àrea d’Assessorament Municipal, qui ha afegit que “es tracta d’utilitzar aquestes mesures per a conservar els nostres béns naturals, ja que les institucions tenim la responsabilitat de conservar i mantenir el patrimoni paisatgístic”.

 

La gestió dels Paratges Naturals Municipals correspon a l’ajuntament promotor. Per a canalitzar la participació dels propietaris, així com la d’altres interessos socials o econòmics implicats, s’estableix un Consell de Participació del Paratge com a òrgan consultiu, col·laborador i assessor, on estan representats l’Ajuntament i la Conselleria competent. Fins a hui hi ha declarats 72 Paratges Naturals Municipals en tota la Comunitat Valenciana, 37 en la província de València.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here