Cullera garantix la continuïtat de les escoles de música de les dos bandes del poble

0
311

cullera-conveni-societats-musicalsL’ajuntament i les societats musicals signen el conveni que duplica les ajudes municipals a estes entitats

Un acte ple de simbolisme en el dia de la patrona dels músics. L’Ajuntament de Cullera i les dues societats musicals del municipi, l’Ateneu Musical i la SMI Santa Cecilia, van signar ahir, festivitat de Santa Cecilia, el nou conveni de col·laboració entre les tres entitats. En el document el consistori es compromet a duplicar les ajudes a les bandes durant 2017 amb l’objectiu de recuperar en un termini de quatre anys el nivell de subvencions previ a la crisi.

Este increment garantix la continuïtat de les escoles de música d’ambdues societats, ja que permetrà mantindre els llocs de treball dels professors i fins i tot obri la porta a millorar les condicions i crear noves places en un futur.

La firma es va dur a terme en el hall de l’Auditori Municipal del Mercat amb la presència de l’alcalde, Jordi Mayor, i dels presidents de l’Ateneu, Juan Palomares i de Santa Cecilia, Francisco Rico. També hi assistiren altres membres del govern municipal, entre ells la primera tinent d’alcalde i regidora d’Activitats Musicals, Sílvia Roca.

La màxima autoritat local va assegurar que amb la finiquitació de les retallades patides «injustament» per ambdues societats «es repara un dany» que les bandes no haurien d’haver patit.

Sobre este tema, va alertar que s’havia arribat a «posar en perill» la continuïtat de les escoles de les quals va dir «ixen professionals qualificats de prestigi que tenen un treball reconegut i ben remunerat i a més porten el nom de Cullera arreu del món». Amb este gest, va declarar, «Cullera és hui un poble millor».

Per la seua banda, els presidents d’ambdues entitats es van mostrar especialment satisfets amb el nou conveni i van ratificar la idea que amb la nova injecció econòmica que van a rebre podran afrontar el futur de les seues escoles amb més tranquil·litat.

Nou conveni

El nou conveni estipula és que en el termini de quatre anys es recupere el nivell de finançament municipal previ a la crisi. Concretament, enfront dels actuals 50.000 euros amb els quals el govern local contribuïa per a sostindre les bandes, el pròxim exercici es dedicaran 70.000. La previsió és que en 2018 la quantia augmente fins als 80.000, en 2019 s’arribe als 90.000 i, finalment, en 2020 s’aconseguisquen els 100.000 euros

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here