Cartells i música contra la violència de génere a l’IES Tulell d’Alzira

0
211

ies-tulell-viol-genere

El 25 de novembre és el dia aprovat per l’Assemblea de les Nacions Unides (17 de desembre de 1999) de l’eliminació de la Violència contra les dones, violència que es presenta en molts àmbits, el físic, sexual, psicològic i econòmic.

Tant  la Llei 1/2004, com la Llei 3/2007 per a la Igualtat Efectiva de dones i homes  i les distintes reformes educatives   LOCE 10/2002, LOE 2/2006  i la seua posterior modificació LOMCE 8/2013 (Art. 1.l) citen el valor de la igualtat entre dones i homes com un principi inspirador i un fi de la pràctica educativa, i donen instruccions al sistema educatiu, en tots els àmbits i nivells,  per promoure i desenvolupar propostes educatives eficaces per a la resolució pacífica de conflictes de convivència i la prevenció de la violència de gènere.

  A l´IES núm 4, l´alumnat ha estat reflexionant i interioritzant valors de la no violència, la igualtat, la justícia, etc. d´una forma motivadora a través de cançons. Han identificat i valorat el paper que exerceixen moltes persones que es dediquen a la música i que amb la lletra de les cançons busquen la consecució dels drets humans per a tota la humanitat.

  Els diferents grups de secundària del centre i els de FPB, amb la coordinació dels seus tutors i tutores, han utilitzat diferents tipus de cançons i la seua reflexió ha quedat plasmada en una exposició de  cartells.

Hui 25 de novembre escoltarem a l´hora de l´esplai, les cançons que denuncien el maltractament i així farem un xicotet homenatge a totes les dones  que veuen vulnerats els seus drets.

   Loreto Petit

Coordinació d´Igualtat i Convivència de l´ies núm. 4

                                

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here