El 80% dels afectats per la Fibromiàlgia són dones

0
391

jornades-fibromialgia-16Més de 150 persones es donen cita a Alzira per parlar de Fibromiàlgia 

La Fibromiàlgia afecta al voltant d’un milió i mig de dones a Espanya, sent la malaltia més representativa de dolor crònic en la població. 

• La Unitat de Fibromiàlgia del Departament de Salut de La Ribera atén més de 800 consultes a l’any de pacients de tota la Comunitat, sent referent per a altres departaments de salut.

 Alzira (22.11.16) .- Més de 150 persones, entre pacients, estudiants i professionals, s’han donat cita hui a Alzira per a parlar de les últimes novetats sobre la Fibromiàlgia. Ha estat en les XII Jornades de Fibromiàlgia del Departament de Salut de La Ribera. Organitzades pel Departament de Salut, en col·laboració amb les quatre associacions d’afectats de la comarca (Alzira, Sueca, Almussafes i l’Alcúdia), estes jornades han estat inaugurades per la tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Alzira Sara Garés (en representació dels alcaldes de Sueca, Almussafes i l’Alcúdia, que també han estat presents), el director gerent del Departament de La Ribera, Dr. Javier Palau, i la presidenta de l’Associació d’Afectats de Fibromiàlgia d’Alzira (Adafir), Ángela López . Segons el Dr. Palau, «estes Jornades són clau per a l’abordatge de la Fibromiàlgia, una malaltia que afecta al voltant d’un milió i mig de dones a Espanya, sent la malaltia més representativa de dolor crònic en la població».

En este sentit, el Dr. Palau ha destacat que «el Departament de Salut de La Ribera porta més de deu anys apostant per proporcionar un diagnòstic precís i precoç i un tractament adequat als pacients de Fibromiàlgia, investigant i difonent informació sobre esta malaltia quan apenes era coneguda «.

D’esta manera, el Departament de La Ribera s’ha convertit en referència en l’estudi i abordatge d’aquesta malaltia, per a altres departaments de salut de la Comunitat Valenciana. Cal destacar, en este sentit, que la Unitat de Fibromiàlgia del Departament de Salut de La Ribera atén més de 800 consultes a l’any de pacients de tota la Comunitat, sent prop de 5.000 els pacients que ha atès en els últims dotze anys.

Junt amb això, La Ribera ha estat impulsora, al costat de l’associació d’Afectats de Fibromiàlgia de La Ribera (Adafir) de les Jornades de Fibromiàlgia que se celebren a la comarca de manera continuada des de l’any 2005, i que, per primera vegada enguany, han estat també organitzades per les altres tres associacions d’afectats de la comarca. «Iniciatives com la celebració de jornades com la que hui acull Alzira posen de manifest la valuosa tasca que les associacions d’afectats estan realitzant per a donar a conèixer una malaltia de difícil diagnòstic, ja que no pot es diagnosticar a través de proves de laboratori sinó en base l’examen clínic dels símptomes del pacient «, ha afirmat el Dr. Palau.

 El 80% dels afectats són dones La Fibromiàlgia és una síndrome crònica, d’evolució complexa i variable, que provoca dolor generalitzat, arribant, en ocasions, a ser invalidant. El 80% dels pacients de Fibromiàlgia són dones, que solen començar a presentar este problema de salut en l’edat perimenopàusica (abans de la menopausa), tot i que ja s’estan trobant casos en població infantil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here