La Mancomunitat demana al Parlament Europeu compensacions per als cítrics riberencs

0
231
La delegació de la Mancomunitat hui en Paris
La delegació de la Mancomunitat hui en Paris
Reunió en l'Oficina d'Urbanisme de l'Ille de Paris
Reunió en l’Oficina d’Urbanisme de l’Ille de Paris

La delegació de la Mancomunitat de la Ribera Alta presentarà, a primera hora, d’este dimarts en el Parlament Europeu d’Strasbourg, una moció encaminada a que la Unió Europea compense económicament als llauradors citrícoles valencians en ser perjudicats per l’entrada de cítrics de Sudàfrica sense aranzels fins el 30 de novembre.

A més sol·liciten  «l’establiment de clàusules de salvaguarda que preserven els interessos del sector citrícola» així com la implantació de contingents a la importació de cítrics sud-africans, en moments estratègics quan la seua presència en mercats europeus resulte més perniciosa».

Pretenen, a més que la UE a establisca una línia de finançament específic per a poder dur a terme una «reconversió de les plantacions de taronja navelina», que és la varietat que va a veure’s més afecteu per esta aliança, sense descartar la mateixa possibilitat per a reconvertir mandarines de primera campanya.

La Mancomunitat així com molts ajuntament de la comarca, denuncien que la Unió Europea «perjudica el nostre camp i aquelles persones que viuen d’ell». Fa un parell de mesos el Parlament Europeu va aprovar una modificació del règim d’importació de cítrics del sud d’Àfrica. Malauradament, només els eurodiputats valencians, murcians i andalusos van votar en contra, mentre la resta d’eurodiputats de l’Estat és van abstenir o van votar en contra.

La delegació de la Mancomunitat que encapçala el president Txema Peláez, ha participat hui en una reunió celebrada en l’Oficina d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ille de Paris per conèixer els projectes de mobilitat i transport a l’àrea d’esta zona de França.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here