Mónica Oltra a Alzira:»En 20 anys, l’agricultura serà ecològica o no serà

0
362
pla-ecologic-monica-oltra
M.J. Amigó, M. Oltra i F. Rodriguez
Mónica Oltra i Elena Cebrián
Mónica Oltra i Elena Cebrián

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha manfiestat hui a Alzira que en un termini de 20 anys «l’agricultura serà ecológica o no serà», a més d’insistir en que cal «canviar el model de producció per moltes raons», declaracions que ha fet a la Casa de la Cultura durant la cloenda del I Pla Valencià de Productes Ecològics».

Oltra ha apostat per les pràctiques agràries «sostenibles», amb l’objectiu «d’ajdua a mitigar els impactes ambientals i socials de l’actual model productiu». A més ha recordat la «contaminació» dels acuífers i de la terra amb les actuals pràctiques agràries i ficat com exemple  l’excés de nitrats que pateixen les aigües dels municipis de la Ribera.

Per copntra ha elogiat l’agricultura ecològica pels seus «efectes beneficiosos per a les persones i per la major qualitat de l’aire», esencial per frenar el canvi climàtic.

I ha culminat la seua intervenció resaltant que «menjar de la terra forma part de les nostres senyes d’identitat».

També ha intervingut el secretari autonòmic de la conselleria d’Agricultura, Francisco Rodriguez Mulero ha evidenciat «l’inici d’una nova etapa en la recuperació de les nostres polítiques agràries en les que un eix fonamental és l’agricultura ecològica».

Mentre la vicepresidenta de la Diputació Mª Josep Amigó també ha mostrat el seu suport a l’agricultura ecològica i ha anunciat la posada en marxa d’una plataforma informatizada que «unifique tots els bancs de terra valencians existents».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here