Més de 6.000 persones participaren en els distints actes del Mig Any Faller

0
557
Festival de colors al Recinte Firal
Festival de colors al Recinte Firal

mig-any-faller-falleres-ijlf

La celebració del primer Mig Any Faller a la ciutat d’Alzira aconseguix el seu objectiu

La gran resposta dels alzirenys, i del mon faller, ha contribuït que, el passat cap de setmana, es complira l’objectiu marcat des de la Regidoria de Festes, de celebrar el Mig Any Faller, i reforçar així la candidatura de les Falles d’Alzira a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, per la Unesco.

Més de 6.000 persones han participat als diversos actes i activitats que se celebraven el dissabte 12 i diumenge 13 de novembre. La Fira Valenciana a la plaça Major; la primera mascletà aèria (des de fa alguns anys) disparada des de la plaça de la Generalitat o els jocs i Xocolatada amb Reganyá; un producte que ha estat present als esdeveniments d’este cap de setmana per donar suport a la imatge de producte tradicional local i aconseguir la “Marca de qualitat de la Generalitat Valenciana”.

Una de las cites més multitudinàries fou la celebrada nit de dissabte amb l’orquestra La Pato a la plaça Major i el concurs de disfresses. Però no hem d’oblidar l’intens matí de diumenge que començava amb la despertà, amb esmorzar, a la plaça del Mercat i la paella gegant per a 1.300 persones. La vicealcaldessa i regidora de Festes, Isabel Aguilar, va donar l’enhorabona a l’empresa i als cuiners pel treball realitzat i el bon resultat de tan gran paella.

Però si hi ha una activitat que va reunir un gran nombre de participants, des que es va anunciar, ha sigut el “Festival de colors de l’Índia”, el Holi i la posterior fotografia oficial, “Falles d’Alzira Candidata a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco”. Es tractava d’una flama humana, que simulava el símbol de les falles de la ciutat, composta per quasi  2.000 persones, entre les quals estaven les falleres majors de la ciutat, Lidia Enguix i Valeria Oliver, junt amb les seues corts d’honor, que gaudiren del festival dels colors des que va començar.

Un dels moments més entranyables i emotius per a tots els presents i fallers en general. Segons Aguilar, “este era un moment important, ja que el que es pretenia era realitzar una cosa gran, significativa, en una ciutat gran com Alzira, per reforçar la imatge de la nostra candidatura a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, i crec que ho hem aconseguit”.

La regidora de Festes també declara estar molt satisfeta i orgullosa amb la resposta dels ciutadans d’Alzira i la implicació dels fallers i falleres. “Encara que ja ho he fet al seu moment, vull felicitar a tota l’organització del Mig Any Faller, des dels responsables de Junta Local Fallera, a Peus Nus, al Consell de la Joventut i, és clar, a tots i cada un dels tècnics i personal dels departaments de l’Ajuntament d’Alzira, que han participat, per la seua dedicació, per les hores de més, per estar al peu del canó i vetlar pel bon transcurs dels actes. També als xics i xiques de Creu Roja que també vetlen per la seguretat dels presents a les activitats més compromeses.”

“Queda clara la gran implicació de la gent d’Alzira amb les Falles de la seua ciutat. No sols fallers, també la part de la ciutadania que no és fallera, que ha mostrat respecte i valoració positiva de les Falles com a gran festa. A més, vull transmetre la meua satisfacció de celebrar la primera mascletà de foc aeri després d’uns anys, i comprovar que la ubicació de la plaça de la Generalitat és una bona elecció. Eixa mascletà va aconseguir emocionar-nos a tots els presents.”

“Estic segura que el pròxim Mig Any Faller serà molt més especial i el tornarem a viure amb intensitat”, conclou Aguilar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here