Ximo Puig destaca en Alzira el suport del Consell a les mancomunitats i al municipalisme

0
445
Ximo Puig hui a Alzira
Ximo Puig hui a Alzira

conferencia-public-2

conferencia-autoritats

conferencia-public-3

Txema Peláez president de la Mancomunitat
Txema Peláez president de la Mancomunitat
Diego Gómez Alcalde d'Alzira
Diego Gómez Alcalde d’Alzira

El president de la Generalitat Ximo Puig ha resaltat hui a Alzira la «vocació comarcalista» del Consell que demostrarà amb la futura aprovació de la Llei de Mancomunitats per donar-li «garanties».

Puig ha assegurat que «multiplicarem per tres» les ajudes a les mancomunitats que rebran una subvenció global de 600.000 euros. A més ha recordat la imminent posada en marxa del Fons de Cooperació Municipal «sense condicions, els ajuntaments diran el que volen prioritzar» donada la vocació del govern autonòmic «d’enfortir el àmbit local i el paper de les mancomunitats».

Puig ha fet estes manifestacions durant la sessió inaugural de la I Conferència Internacional de Mancomunitats que es celebra a Alzira fins el pròxim diia 17 i en la que participen més de 200 representants de 25 països i tres continents.

Per la seua part el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, ha considerat que potenciar les mancomunitats «és potenciar els municipis» i que la futura Llei de Mancomunitats «és una oporotunitat per als municipis valencians».

A més ha significat la importància d’esta conferència ;»servix per a conèixer i compartir experiències d’associacionisme local en un any molt significatiu per a la Mancomunitat de la Ribera Alta que celebra el XX aniversari».

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha donat la benvinguda a tots el assistents i ha resaltat que «els municipis de la Ribera són referents de les bones pràctiques».

Gómez, s’ha referit, per altra banda que Alzira » s’ha convertit la última setmana en la capital agrícola, cultural i municipal» en acollir la XX Jornada de la Dona rural, el lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, esta conferéncia i la presentació del I Pla Valencià de Producció Ecològica.

També han intervingut el president de la Diputació Jorge Rodriguez i el secretari de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies Juan Ávila.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here