La Mancomunitat de la Ribera Alta signa un protocol d’agermanament amb dos entitats centreamericanes

0
464

mancomunitat-protocol-publicmancom-protocol-rio-lempamancomunitat-protocol-upalamancomunitat-firma-protocl-1mancomunitat-firma-protocolLa Mancomunitat de la Ribera Alta, el Cantón de Upala de Costa Rica i la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Río Lempa, que agrupa municipis d’Honduras, El Salvador i Guatemala, han signat un protocol per a l’agermanament d’aquestes tres entitats supramunicipals. L’acte de la signatura d’aquest protocol d’agermanament ha estat a Alzira, a la seu de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Des de 2008, any que es va signar l’agermanament entre la Mancomunitat de la Ribera Alta i el Cantón de Upala, la col·laboració entre aquestes entitats ha estat constant i han participat en accions de capacitació d’autoritats locals i de cooperació dins del marc de diversos projectes europeus.

Ara, huit anys després d’aquest agermanament, les dos entitats signen un protocol per a l’agermanament amb un altre ens supramunicipal, la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Río Lempa, una entitat formada per municipis de tres països d’Amèrica Central, amb l’objectiu, entre d’altres, de fomentar el desenvolupament sostenible dels territoris, coordinar accions orientades al coneixement i aprenentatge i elaborar i executar conjuntament projectes educatius, culturals, de desenvolupament i mediambientals.

“La col·laboració entre la Mancomunitat de la Ribera Alta i el Cantón de Upala ha estat molt beneficiosa per a les dos entitats i també per al dos territoris” ha assenyalat el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez. “Ara, volem incorporar una nova institució a l’acord d’agermanament, la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Río Lempa, i signem el protocol d’agermanament convençuts que aquesta nova incorporació donarà un nou impuls a l’acord.” Els representants de les tres institucions consideren que l’agermanament «és una forma d’aprenentatge i de construcció de coneiximents que ens obri cap a diferents cultures».

Les entitats signants del protocol han estat representades pels seus presidents: Txema Peláez, l’alcalde d’Upala Juan Acevedo Hurtado i el president de la Mancomunidad Trinacional Elisandro León Rivera. En l’acte han estat també presents el cònsul de Guatemala a València Ernesto Bonet, l’alcalde d’Alzira Diego Gómez i diversos alcaldes i regidors de la comarca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here