El caqui i les taronges fan baixar un 16% l’atur a l’Alcúdia

0
359

alcudia-magatzem-caquiL’atur baixa, a l’Alcúdia, un 16%, al mes d’octubre, respecte del mateix mes de 2015.

  • La campanya del caqui i la taronja principal responsable d’aquest descens.
  • L’Ajuntament de l’Alcúdia amb el Pla d’Ocupació i altres mesures ha pal·liat la situació d’atur.

L’Alcúdia té en octubre de 2016, 104 parats i parades menys que al mateix mes de l’any 2015, el que suposa un descens de l’atur anual del 16’78%.

Respecte a les dades mensuals, l’Alcúdia compta amb 311 persones aturades menys que al mes de setembre, el que suposa una reducció del 37’61%.

Aquestes dades de l’atur, desconegudes des del 2008, quan hi havia 466 persones inscrites al Servef, es deuen, en part, a l’inici de la campanya citrícola del caqui, i de la taronja. Però també ha influït en aquesta baixada el Pla d’Ocupació que l’Ajuntament va posar en marxa a febrer d’aquest mateix any. A més, s’ha donat suport a totes les persones desocupades que han iniciat una activitat empresarial al llarg 2016, bonificant el pagament de quotes d’autònoms durant el 6 primers mesos.

El Pla d’Ajuda als aturats ha donat treball, fins a octubre del 2016, a un total de 60 persones, entre les 3 borses de treball. S’han contractat 31 desocupats per a realitzar treballs  qualificats i amb titulació,  s’han ofert 21 treballs de peonada i  29 treballs  d’especialistes i distints serveis. A final d’any unes 70 famílies hauran gaudit d’aquest pla, que ja ha aconseguit donar treball a més de 1.000 aturats i aturades, des que va començar l’any 2009.

A l’Alcúdia només la Cooperativa Agrícola Nostra Sra. de l’Oreto, contracta cada any a uns 1.900 treballadors i treballadores al pic més alt de la campanya. Aquest pic a les contractacions, en els últims anys, s’ha produït al mes de novembre, mentre que en 2016, s’ha avançat fins al mes d’octubre, contribuint així a rebaixar la dada de l’atur.

D’altra banda, l’Ajuntament de l’Alcúdia, disposa d’un viver d’empreses, per a totes aquelles persones emprenedores que comencen la seua activitat empresarial. Es tracta de quatre locals que l’Ajuntament posa a disposició d’aquests nous empresaris durant un any, per tal d’estalviar-los els costos d’arrendament d’un espai de treball. Amb aquesta proposta, aquest any han pogut començar la seua activitat professional 4 emprenedors, però són ja 17 els que han pogut gaudir d’aquests locals des que es va posar en marxa aquest projecte al gener del 2011.

També s’ha bonificat a un total de 15 persones desocupades que han iniciat una activitat empresarial al llarg 2016, amb el pagament d’una part de les quotes d’autònoms durant el 6 primers mesos.

És la conjunció d’aquests elements el que ha fet que a octubre d’aquest any, la localitat tinga 104 parats i parades menys que al mateix mes del 2015 (16’78% menys) i un 37’61% menys d’atur respecte al mes de setembre (311 persones desocupades menys).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here