L’alcalde d’Alzira li demana «valentia política» al conseller d’Educació i Cultura Vicent Marzà

0
225
Diego Gómez i Vicent Marzà
Diego Gómez i Vicent Marzà
El conseller de Cultura i en segon pla l'alcalde d'Alzira
El conseller de Cultura i en segon pla l’alcalde d’Alzira

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez li reclamà al conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà «valentia política per a millorar el decret de plurilingïsme» en la vetlada dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira celebrada anit a la capital de la Ribera. Una «valentia» inspirada en els versos que Obrin Pas li va dedicar a la vicepresidenta de l’Institut Ramon Llull, Mavi Dolz.

Referent cultural i veu reivindicativa

Gómez va fer extensiva la valentia a «ofegar la sequera que pateix el món del llibre valencià», junt al fet «d’avançar en els nostres drets lingüístics» i fins i tot per «a posar en marxa la nostra RTVV.

El batlle alzireny recordà als més de 800 assistents del món cultural, educatiu, polític sindical i social valencià que el certamen «és un referent literari, cultural i social del nostre país». Es més, afegí «Alzira es converteix esta nit en la veu reivindicativa de la nostra identitat com a poble».

Moment abans de lliurar el Premi de Novel.la i amb Marzà al seu costat li digué, «conseller, ara va de bo, baixant el Penyagolosa se sent la veu del tro, farem saó que ofegue la sequera».

Corrupció per bona gestió

Vicent Marzá, que tancava el torn dels parlaments, no dudà en agafar el guant; «hem canviat la corrupció per la bona gestió» afirmà en primer lloc per a recordar, en més d’una ocasió «hem de saber d’on veniem, però s’han de fer passos ferms», per assegurar que «arribarem tots junts a Ítaca», després d’anunciar la pròxima reunió que celebraran els consellers d’Educació del Pais Valencià, Catalunya i les Illes que assistiran tots junts a la Fira del Llibre de Bolonya.

Farem el Tourmalet

Diego Gómez acabà el se discurs en clau positiva; «amb el nostre esforç farem el Tourmalet, conseller sense perdre la calma».

L’alcalde i el responsable educatiu i cultural de la Generalitat, tots dos aficionats al ciclisme, han pujat junts en més d’una ocasió el Tourmalet, el Mortirolo i altres ports mítics de les muntanyes francesses, italianes i espanyoles.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here