Gent de Compromís acorda en Alzira «reforçar» el seu funcionament en un procés de renovació

0
384
Un moment de l'assemblea celebrada a Alzira
Un moment de l’assemblea celebrada a Alzira

compromis-assemblea-pais-alzira-4

compromis-assemblea-pais-alzira-2

compromis-assemblea-pais-alzira-3

compromis-assemblea-pais-alzira-3

compromis-assemblea-pais-alzira-2

compromis-assemblea-pais-alzira-1

L’ Assemblea de País de Gent de Compromís en Alzira, on també s’ha constituït el seu col.lectiu territorial 

El secretari d’Organització i la coordinadora presenten la dimissió en un clima tens en Compromís

Gent de Compromís es reforçarà com a corrent organitzat dins de la coalició Compromís. Esta és la conclusió de l’Assemblea de País que els independents de Compromís han celebrat en Alzira, on Diego Gómez, el seu alcalde, ha exercit d’amfitrió i ha presidit la Mesa de l’event.

L’Assemblea ha reunit a un nombre important d’afiliats i simpatitzant de GdC i dels partits de la coalició que han estat informats pels membres que els representen en el seu Consell de País, les àrees de treball i representants en l’Executiva Nacional de Compromís.

L’Assemblea ha aprovat el seu reglament de funcionament, ha presentat la constitució dels col.lectius de Compromís de la Ribera, que ha triat Vicent J. Garcia, secretari d’organització d’Alberic com a coordinador, i de València ciutat (ja compten amb un altre a la Marina baixa). Ha completat el trball orgànic el recull dels suggeriment dels militants de cara a pròximes cites d’importància per al futur de Compromís.

Gent de Compromís es renovarà després que Cristian Ballesteros que ha exercit durant 5 anys de responsable d’organització haja presentat la seua renúncia al càrrec davant l’Assemblea per qüestions personals. Així mateix la coordinadora i diputada en les Corts Valencianes, membre de joves-PV, Marian Campello va anunciar posteriorment també la seua dimissió en Alzira, després d’ un any de la seua elecció. Campello va expresar el seu decensí amb el projecte inicial compromís i fa un pas al costat perquè altres persones seguisquen amb noves energies els seus treballs de coordinació. La representant en l’Executiva nacional, Délia Amorós va renunciar per incompatibilitat en els horaris laborals.  Gent de Compromís realitzarà la renovació en una pròxima assemblea que es convoque a tal efecte.. Els militants dedicaren carinyosos elogis a les seues trajectòries en Gent de Compromís.

Història d’un desencontre que paralitza la cohesió interna de la coalició

 

Com és sabut les tensions internes entre els diferents integrants de Compromís s’han fet més intenses, no sols per les friccions entre Bloc i IdPV sinó també pel que respecta a aquesta branca de la coalició que integra a més de 900 afiliats a qui s’ha anant silenciant i marginant des que Compromís va prescindir d’ells per a les llistes de les eleccions al Congrés i Senat.

Gent de Compromís, nom que accceptaren els membres adherits i afiliats de quota, va créixer notablement des de 2011 ençà, fins el punt de descol·locar els partits els quals l’han fet servir d’escenari i banc de proves a compte de les primeres primàries i les seues quotes en la representació de la Coalició on, aleshores es van viure moments crítics. Les Normes i bases de Compromís contemplen en el seu títol tercer la lliure adhesió d’afiliats entre la persona i la coalició amb drets i deures que Gent de Compromís reclama i que, al seu parer, s’estan conculcant en especial pel que respecta a la norma 15:“Les persones adherides es dotaran dels sistema que es decidisca per a l’elecció dels seus representants en els òrgans de coalició Compromís”.

Des de l’inici de la formació de Compromís els adherits han triat en Assemblea els seus representants tant en l’Executiva Nacional de Compromís (2, entre ells Joan Ribó, actual alcalde de València), 10 representants en el Consell General (entre ells, Diego Gómez), un representant en la comissió de finances, altre en comunicació i altre en organització.

 La creixent afiliació en Compromís i la diversitat de la mateixa van provocar en una de les seues assemblees incipients el primer i gran desencontre entre la mateixa i militants significants. Va ser el cas de Joan Ribó que va deixar de reconéixer l’assemblea que l’havia votat i que li havia donat suport per a l’Executiva Nacional de País a compte d’opinions discrepants sobre les primàries en la coalició.

A partir d’ahí, esta circumstància paradoxal, Gent de Compromís reclama la seua organització pròpia que va dur a terme en 2015 amb l’aprovació quasi unànim de l’organigrama de funcionament que estableix àrees de treball, un consell de país, uns col.lectius territorials etc i que els dirigents dels partits no acaben de reconéixer.

La situació ha esdevingut tan surrealista que després d’un procés de renovació dels càrrecs inicials per a l’Executiva de tot Compromís, 4 anys després, els dos representants (Joan Ribó i la seua secretària personal Ester Tarín, continuen oficialment com a tals sense haver-se presentat a la reelecció i les persones que s’hi presentaren i van eixir escollides – Délia Amorós i Francesc Vila- acudeixen a l’Executiva, oficiosament sense dret a vot ni a convocatòria directa.

Durant un any que es manté esta anòmala situació els nous representats de Gent de Compromís han reclamat una eixida a la mateixa i les promeses de formar comissions o acordar documents “clarificadors” que  no s’ha concretat a hores d’ara. En Alzira, estos representants anunciaren que en l’Executiva podría tindre un document que es presentaria en desembre, sense el concurs ni participació, en principi, dels propis adherits.

L’assemblea d’Alzira ha continuat amb la decisió ferma d’apostar per “més Compromís”, pel reforç del treball territorial i dels seus càrrecs i per un aprofundiment en la cohesió i democracia interna de la coalició.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here