Alzira i la Generalitat promouen un plan conjunt per protegir la Murta dels incendis

0
323
L'alcalde i la viceadaldessa amb la directora general
L’alcalde i la vicealcaldessa amb la directora general

img_2957 img_2961 img_2969 img_3006

murta-directora-gral-incendis-5
La Casona de la Murta

murta-directora-gral-incendis-7 murta-directora-gral-incendis-6 murta-directora-gral-incendis-4 murta-directora-gral-incendis-3

murta-directora-gral-incendis-2

murta-directora-gral-incendis

L’Ajuntament d’Alzira i la la Generalitat promouran, conjuntament, un pla contra incendis per protegir el Paratge Natural Municipal de la Murta, segons han acordat hui l’alcalde Diego Gómez i la directora general de Previsió d’Incendis Forestal, Delia Álvarez.

Dins el pla es dissenyarà un «anell de protecció» contra els incendis que abastarà la part més alta i baixa del paratge aprofitant l’abundàcnia d’aigua existent. Gómez ha manifestat, en estesentit, al cor mateix de la Muta que «amb l’ajuda d’Alzicoop es modernitzaran els regadius existents i s’instal.laran basses en la zona».

A més serà necessari «la poda de l’arbrat, la neteja de la muntanya i la creació de pistes forestals perquè els bombers puguen fer un atac directe al foc» segons ha assenyalat el cap de bombers d’Alzira, Bernardo Mascarell.

Finançament

Per la seua part Álvarez s’ha mostrat disposada a «buscar vies de finançament mitjançant la col.laboració de la conselleria i de la Diputació» el dur endavant el pla contra incendis de la Murta «un paratge singular, amb un microclima particular que cal potenciar amb un ecosistema més resistent als incendis davant les condicions actual molt desfavorables». En este aspecte el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres s’ha mostra partidarI «de sustituir els pins per arbres autòctons».

Per dur endavant este pla conjunt, la Generalitat buscarà la «fòrmula administrativa adient perquè la Murta tinga un reconeiximent superior a l’actual àmbit municipal».

Reglament d’ús

Des de l’Associació Amics de la Murta, el seu president Xavier Blasco reclama a l’Ajuntament la creació «d’un reglament d’ús del paratge» davant la massiva assistència que està registrant en els últims temps. Així el cap de setmana que es va inaugurar la mostra Open Natura visitaren la finca forestal unes 1.500 persones que es duplicaren durant el pont de Tots Sants.

La primera autoritat local confia que la Generalitat «asumisca la nostra proposta que va encaminada a la protecció i la regeneració». Gómez diu que «no s’entén Alzira sense la Murta, uns dels 8 paratges naturals més visitats del Pais Valencià».

També han acompanayat la directora general; Llorens Pèrez, tècnic de Medi Ambient. Bernat Mascarell, cap de bombers del parc comarcal. Salvador Iñigo, president del Consell del Paratge Natural, junt a Pablo Ruiz, representant d’Amics de la Murta al consell local de Medi Ambient i Xavier Blasco, president de l’associació Amics de la Murta.

Riberaexpress

Text i fotos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here