L’alcalde de Gavarda explica als veïns temes d’interés general del poble

0
320

gavarda-alcalde-amb-veinsL’alcalde de Gavarda fa una reunió oberta amb els veïns

La reunió, a la qual acudiren 60 veïns i veïnes, tenia per objecte explicar diversos temes d’interés general i demanar l’opinió del poble al respecte.

La reunió començà a les 11 del matí al saló multiusos municipal, i havia estat anunciada des de 15 dies abans tant en la pàgina de Facebook de l’Ajuntament com en cartells distribuïts per lloc públics del poble, donant als veïns i veïnes oportunitat d’afegir algun punt a l’ordre de dia.

Vicent Mompó, alcalde de Gavarda, pensa que era el millor moment per a convocar esta reunió, quan ja s’han fet moltes actuacions i es pot arreplegar l’opinió dels veïns i veïnes sobre elles i suficientment lluny d’eleccions locals perquè es puga pensar que és un acte electoralista

Finalment, es van tractar els següents assumptes:

– Concessió de l’Aigua, amb la unificació dels dos serveis, el de l’aigua potable i el de clavegueram, i el cobrament anual per compte del cobrament fixe, perquè qualsevol govern municipal vinent puga també beneficiar-se.

– Reciclatge. L’Alcalde comentà la importància d’aquest aspecte i com no fer-ho afecta a les butxaques dels veïns i anuncià campanyes de conscienciació, dotar al municipi de més punts de reciclatge i que tots  aquests punts comptaren amb els tres tipus de contenidors existents.

– Senyal de Televisió. Un dels grans problemes que hi ha al municipi és  el manteniment dels serveis. Quan es va fer el poble era tot nou, però han passat 25 anys i totes les infraestructures noten el pas del temps. Gavarda, per la seua tipologia, té una àrea de població molt gran per als pocs més de 1100 habitants que té de veïns. En el cas de l’antena de TV  (una antena comunitària des de fa 25 anys) passa el mateix i per això es plantejà als veïns dues vies: continuar apostant per mantindre l’actual instal·lació o passar a la fibra òptica.

Evolució del deute municipal. L’Ajuntament de Gavarda ha acabat de pagar el pla d’ajust i tot el que estava per pagar quan entraren a governar l’any 2011; estem parlant més o menys d’un milió d’euros, una autèntica fita per a un poble que disposa anualment d’uns ingressos propis de 700.000 €.

Revisió Cadastral. Un punt sempre punxós per als veïns, Mompó va explicar que Gavarda, era un dels dos pobles de la CV que més temps feia que no revisava la seua situació Cadastral, per això, quan els van oferir la oportunitat d’acollir-se a una revisió voluntària, l’ajuntament ho va fer. Això els permeté no pagar els 60 € de taxa ni els quatre anys de caràcter i, a més, facilitaren el pagament de l’augment fraccionant-ho durant 10 anys.

– Cementeri. Va ser una de les qüestions més complicades d’abordar, hi ha una part del cementeri que està literalment caient i a més es troben enfront de la urgent necessitat de construir nínxols. A la reunió es parlà de renovar la instal·lació, de regular l’obtenció dels nínxols i d’ampliar el cementeri; inclús s’arribà a plantejar la possibilitat de buscar una nova ubicació. A la fi decidiren posar-se a treballar per vore el cost d’aquests plantejaments i realitzar una altra reunió per tractar únicament este tema.

– Renovació urbana.  L’Alcalde explicà el que havien fet quant a enllumenat, enquitranament, senyalització, manteniment de zones verdes, renovació de parcs, d’accés a l’habitatge… i del que volien fer esta legislatura en aquests aspectes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here