En la recta final el carril ciclopeonal entre les Palmeres i el Mareny de Barraquetes

0
283
  • mareny-palmeretes-passeigLa Diputació de València ha destinat 185.813 euros a l’execució d’aquest projecte que millora la seguretat de vianants i ciclistes
  • El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, i l’alcalde del Mareny, Jordi Sanjaime, destaquen la solució que es dóna a un tram conflictiu, especialment a l’estiu
Abans de les festes nadalenques. Aquesta és la data límit que s’ha marcat l’Àrea de Carreteres de la Diputació de València per a la finalització del carril ciclopeonal que unirà el Mareny de Barraquetes i les Palmeres, amb el qual la institució provincial vol millorar la seguretat en la circulació de vianants i ciclistes entre tots dos punts. L’anunci elva fer el diputat de Carreteres, Pablo Seguí durant una visita de supervisió, en la qual va estar acompanyat per l’alcalde del Mareny, Jordi Sanjaime.

El propi Sanjaime va explicar durant aquesta visita que l’estretor del voral en la carretera, en alguns punts pràcticament inexistent, suposava un problema molt gran per a la seguretat en la circulació de persones i ciclistes. «Problema —va afegir— que s’agreujava sobretot en l’època estival, motivat per la gran afluència de gent que tenim en la zona, on poden haver-hi fins a 4.000 persones, i una urbanització que concentra una quantitat similar de gent», afegia. Amb una inversió de 185.813 euros, les obres, que van començar fa un mes, tenen per objecte la creació d’una plataforma annexa a la CV-502, d’entre 1,80 i 2,50 metres d’amplària segons el tram, que connectarà el nucli urbà del Mareny de Barraquetes amb el càmping de les Palmeres. Aquest carril ciclopeonal estarà delimitat per una vorera contínua per a dotar de major protecció vianants i ciclistes. Amb la realització, tant els veïns del Mareny com els estiuejants que escullen aquesta zona per al seu descans veuen atesa una antiga reivindicació que, tal com va declarar Jordi Sanjaime, «per fi és una realitat i podrem constatar els beneficis que va a tenir tant per a la gent que està estiuejant ací com per als comerciants del poble».«El nostre compromís era, i així va a ocórrer, que el nou carril ciclopeonal estiguera en ús abans que s’iniciara de nou la temporada de vacances, que és quan major trànsit de persones i de vehicles es produeix en aqueix tram i per tant quan més necessari és que la circulació es realitze en condicions de seguretat», va declarar per la seua banda Pablo Seguí.Impuls a les vies ciclopeonals

El diputat de Carreteres va explicar que aquesta actuació, al costat de les recentment finalitzades a Rafelguaraf i Riba-roja, forma part de la política de la Diputació de València d’impulsar la realització de vies ciclopeonales al llarg de tota la xarxa provincial de Carreteres, perquè en trajectes i desplaçaments de curt recorregut, els ciutadans no tinguen com a única opció el vehicle, «sinó que puguen realitzar aqueixes distàncies prudencials caminant o amb bicicleta, però sempre en condicions de seguretat».

Així mateix, Seguí va aprofitar per a recordar que al llarg d’enguany l’Àrea de Carreteres va a invertir en la Ribera Baixa un poc més d’un milió d’euros, que es reparteixen entre els 550.000 del Pla de Camins i Vials, que anirà destinat directament als ajuntaments per a la seua gestió, i les actuacions en la xarxa de carreteres, com aquesta del Mareny, el reasfaltat de la carretera de Corbera i la pròxima transformació de l’antic traçat de la CV-502 a Cullera, que permetrà eliminar aquest punt negre del municipi i cedir la titularitat d’aquest tram al consistori. Actuacions totes elles que, en paraules del diputat, «són importants no solament per la seua incidència directa en la seguretat vial i, per tant, en la millora de la vida de les persones, sinó també per la dinamització econòmica que representen, en ser actuacions generadores de llocs de treball». Un objectiu que subjau en tots els plans d’inversions que promou la Diputació de València, «començant pel mateix Pla d’Inversions Financerament Sostenibles».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here