Nova sala d’assaig per a l’Esola de Tabal i Dolçaina d’Algemesí

0
414

algemesi-aula-dolcaina

Els alumes de l’Escola Municipal de Tabal i Dolçaina ja gaudeixen d’una sala d’assaig totalment adaptada a les necessitats de l’escola. Es tracta d’una primera actuació portada a terme pel consistori en l’edifici conegut com a Jaume I que alberga a més de l’EMTID, l’Escola d’Adults, el teatre Jaume I, l’Espai Jove, la seu d’Adisalge així com l’espai de reunió d’associacions locals.

Aquesta primera actuació amb un pressupost de 200.000 euros ha permés convertir l’antic menjador escolar en una aula d’assaig situada en la primera planta de l’edifici d’uns 100 metres quadrats destinada no sols a les necessitats de l’EMTID sinó també a altres grups vinculats en l’escola que ho necessiten.

Aquesta gran sala que també inclou un magatzem per a instruments de gran volum, està totalment insonoritzada i té un accés individual des del carrer.

Però a més s’ha habilitat una aula també a la planta baixa que compta amb totes les condicions d’accessibilitat i que permetrà a l’escola ampliar l’horari de les seues classes. Es tracta d’una aula pensada per a impartir classes individuals.

Amb aquesta actuació ha estat necessari reordenar l’entrada a l’edifici per donar accés als despatx que habitualment utilitza l’associació El Suret. Com també ha estat necessària la renovació de la instal·lació elèctrica i d’enllumenat i la xarxa horitzontal de sanejament.

Aquesta actuació ha constituït una substancial millora en el pati que habitualment utilitzen els membres de l’Associació de Discapacitats d’Algemesí, Adisalge. Les millores en el pati que normalment utilitza l’associació Adisalge amb la instal·lació de jocs biosaludables i una nova il·luminació de baix consumeix tipus LED, també ha format part d’aquesta actuació.

Des de l’equip de govern es considera que aquestes obres suposen una mostra del compromís amb la cultura que s’evidencia més si cap en aquest cas, en tractar-se d’una escola pionera a València que juga un paper imprescindible per a formar dolçainers i tabaleters, instruments necessaris per al desenvolupament de la Festa de la Mare de Déu de la Salut.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here