Alzira i Sueca contaran amb oficines de la Generalitat d’Assistència a les Víctimes del Delicte

0
376
Palau de la Generalitat
Palau de la Generalitat

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es crea la Xarxa d’Oficines de la Generalitat d’Assistència a les Víctimes del Delicte. Este organisme, de gestió directa per part de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, oferirà als ciutadans una atenció integral des del punt de vista jurídic, psicològic i d’assistència social en el cas que hagen sigut víctimes o testimonis d’un delicte.

Es tracta d’un projecte pioner a Espanya dissenyat perquè la víctima tinga tota l’ajuda necessària per a orientar-li en el procés judicial i, sobretot, per a atendre-li des del punt de vista psicològic i social a fi que puga superar un episodi tan traumàtic. En este sentit, la xarxa d’oficines està dissenyada perquè des d’elles s’adopten totes les mesures necessàries per a la protecció i participació de les víctimes en els processos judicials i per a evitar la seua segona victimització.

La Generalitat ficarà un total de 21 oficines a disposició dels valencians. Hi haurà una oficina en les tres capitals i altres 18 repartidas en Alzira, Sueca, Gandia, Xàtiva, Paterna, Requena, Sagunto, Torrent, Catarroja, Alcoi, Benidorm, Dènia, Elx, Elda, Orihuela, Torrevieja, Vila-Real i Vinaròs.

Assistència integral i especialitzada

Amb el nou sistema es facilitarà a víctimes i testimonis no sols els recursos necessaris per a garantir la seua seguretat sinó també, una assistència integral i especialitzada. Per eixe motiu, la Generalitat assumirà la la gestió de la xarxa d’oficines ja que la Justícia és servici públic essencial que requerix la màxima atenció i dotació de recursos per l’Administració autonòmica. Els seus treballadors seran funcionaris de carrera o personal laboral de la Generalitat.

La xarxa d’oficines desenrotllarà la seua activitat en coordinació amb els òrgans judicials, la Fiscalia, l’Advocacia, els instituts de medicina legal, les Forces i Cossos de Seguretat, els servicis socials i qualsevol altra institució que puga estar en contacte amb la persona afectada per un delicte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here