L’Ajuntament de Carlet amplia les bonificacions als impostos municipals

0
441

carlet-ayuntamientoLes famílies nombroses podran tindre una bonificació fins el 90% del rebut de la contribució, si la seua vivenda no supera els 50,000 euros de valor cadastral

L’ajuntament de Carlet aprovava ahir en sessió plenària bonificacions de l’impost de bens immobles per al pròxim any. Les millores afecten a aquells contribuents que tinguen el rebut domiciliat de la IBI urbana i rústica, així com a les famílies nombroses. Les modificacions seguien en la línia de l’últim any i pretenen rebaixar la pressió fiscal dels veïns simplificant al màxim tots els tràmits.

D’una banda, s’establix una bonificació del 2% als rebuts d’immobles rústics domiciliats que permetrà reduir la pressió fiscal d’un nombre més gran de veïns que podran continuar pagant l’impost en el període ordinari de pagament en voluntària, que per als domiciliats es fixa en el 31 d’octubre. En este cas els veïns no hauran de sol·licitar-la, sinó que es farà d’ofici directament a tots els rebuts domiciliats. Esta mesura a més de simplificar el tràmit, ja que la bonificació és automàtica, també es més universal que les bonificacions de l’anterior corporació, que sols eren factibles per aquells ciutadans amb capacitat econòmica per  avançar el  pagament  abans del període de voluntària i ho demanaven expressament.

D’altra banda, les famílies nombroses tindran un bonificació de la IBI urbana del seu habitatge habitual,  atenent al valor cadastral de l’immoble i s’establiran diverses bonificacions, podent arribar fins al 90% del rebut, en el cas de que es tracte de famílies nombroses de caràcter especial i el seu immoble tinga un valor fins a 50,000 euros.

Junt a este mesures, recordem que l’Ajuntament de Carlet rebaixarà el valor cadastral dels immobles de Carlet a partir de 2017 i ho farà per tal d’adaptar-se al valor actual del mercat. El consistori assumix així la possibilitat plantejada pel Ministeri d’Hisenda de sol·licitar l’actualització dels valors cadastrals d’estos i aplicar un índex corrector del 0’92 del seu valor, el que equival  a rebaixar un 8% el valor cadastral. D’esta manera es compensen els valors unflats de les vivendes carletines, producte de la revisió cadastral que va ordenar l’antic govern del PP en plena bombolla immobiliària.

L’aplicació d’esta correcció sobre el valor dels immobles influirà de manera positiva en les butxaques dels contribuents. L’Alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega assegura que “la rebaixa del valor dels immobles afectarà positivament els carletins, perquè suposarà una rebaixa de la contribució per les seues propietats urbanes. També serà beneficiós per a les declaracions de la renda dels ciutadans, així com en les operacions de transmissions, plusvàlues o sol·licitud de beques i ajudes”.

Ortega ha conclòs que «així mateix amb les bonificacions contemplades per a les famílies nombroses intentem arribar a un sector molt vulnerable, i prestant especial atenció a eixes famílies que estan passant moments difícils».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here