L’exposició «La Ribera del Xúquer» de la Universitat de València arriba a Carlet

0
397

carlet-expo-ribera-xuquer

L’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, ha inaugurat este matí a la Casa de la Cultura l’exposició ‘La Universitat de València i els seus entorns comarcals: La Ribera del Xúquer’, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

A més de representants d’associacions locals també ha assistit el director de l’oficina de Caixa Popular a Carlet, Enrique Valero, entitat col·laboradora de l’exposició.

La mostra consta de 35 panells que contenen text i imatges i estan estructurats en diferents blocs temàtics. El primer bloc se centra en la història de la comarca i comprén des de les restes paleontològiques del plistocé fins a la transició democràtica. El segon es referix a l’aspecte patrimonial en un sentit ampli i recull des d’allò purament artístic fins a les peculiaritats lingüístiques i els valors paisatgístics, o personalitats tan rellevants en el pla cultural com Joan Fuster. El capítol econòmic es presenta en diversos panells que tracten tant el desenvolupament local com la indústria de l’automòbil, el turisme o el cooperativisme en l’activitat agrícola, reflectit en els tres grans cultius predominants a la comarca: l’arròs, els cítrics i el caqui.

Els comissaris de l’exposició són Antonio Ledo Caballero (Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga) i Ángel Morales (Departament de Química Analítica). Este últim ha sigut l’encarregat d’explicar els panells de la mostra.

En la realització de la mostra han intervingut mig centenar de docents de diferents àrees de coneixement de la Universitat, a més de grups de recerca i especialistes locals.

Els carletins tenen així al seu abast una abundant informació sobre els aspectes més importants de la nostra comarca: economia, cooperativisme, història, monuments, gastronomia, flora, fauna… que podran visitar a la Casa de la Cultura de Carlet fins al 14 de novembre en horari de 17 a 20 hores.

Esta exposició multidisciplinària pretén descobrir al gran públic com s’ha constituït la realitat actual d’una comarca emblemàtica: la Ribera del Xúquer.

En la inauguració, l’alcaldessa de Carlet ha indicat que és un plaer acollir l’exposició de la Ribera del Xúquer, ja que este és un riu viu que ha marcat no sols la creació d’un territori i la vertebració dels pobles de la comarca al seu voltant, sinó que, a més, ha definit la nostra economia, la nostra història i la nostra societat. També ha afegit que el nostre territori més pròxim ens definix com a ciutadans del món, i que és molt important conéixer-lo. Per això ha fet una crida a visitar esta mostra que recull aspectes molt importants de la comarca que ens envolta.

 Carlet també està reflectida a la mostra en temàtiques com l’agricultura amb la taronja i el caqui, el patrimoni de l’obra pública com el Mercat, els antics Depòsits d’Aigua Potable i el Parc Escolar, i l’arquitectura modernista de l’Estació de tren.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here