La Diputació i la Generalitat col.laboraran en la millora del teixit comercial dels municipis

0
365
  • Comerç d'Alzira
    Comerç d’Alzira

    La vicepresidenta de la Diputació ha acordat amb el director general de Comerç i Consum de la Generalitat i el director de Promoció Econòmica de Divalterra col·laborar en Plans d’Acció Comercial en diversos municipis

La vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, ha acordat amb el director general de Comerç i Consum de la Generalitat, Natxo Costa, i amb el director de Promoció Econòmica de Divalterra, Josep Melero, col·laborar en la realització de Plans d’Acció Comercial en diversos municipis.
L’acord és fruit d’una ronda de trobades entre la vicepresidència de la Diputació i diferents Conselleries, que cerca “trobar vies de col·laboració entre les dues administracions, evitar duplicitats i donar un servei més eficaç a la ciutadania”, segons ha assenyalat Amigó.  Els Plans d’Acció Comercial en els quals col·laboraran Divalterra, empresa pública de la Diputació, i la Conselleria d’Economia, permetran analitzar tècnicament les potencialitats i necessitats comercials de cada municipi per a poder incidir en aquests aspectes.

En aquest sentit, Divalterra oferirà formació als agents de l’OMIC (Oficines Municipals de Comerç), als Agents de Desenvolupament Local (ADL) i als de Foment i Innovació Comercial (AFIC) per a potenciar el seu paper en la modernització del teixit comercial dels municipis valencians. La diputada ha afirmat que les administracions “no estan per a competir, sinó per a sumar” i per açò la Diputació “ha de mantenir un contacte fluït amb la Conselleria d’Economia en aquells aspectes que puguen incidir més directament en els municipis”.

D’altra banda, el director general de Comerç i Consum de la Generalitat ha plantejat a la vicepresidenta de la Diputació l’estudi de línies d’ajuda específiques per a les federacions supracomarcals de comerciants, una eina de la qual actualment ja disposen les Diputacions de Castelló i Alacant.

Així mateix, també s’han valorat vies per a donar una major difusió a les activitats i exposicions del Centre d’Artesania, entitat dirigida a potenciar l’artesania valenciana, i per a promoure la consolidació i la competitivitat de les empreses dels diferents sectors artesanals. Finalment, ambdues institucions avaluaran la possibilitat de realitzar accions a mig terme que potencien els mercats municipals i l’urbanisme orientat al foment del comerç de ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here