EUPV qualifica de «frau electoral» la pujada de l’IBI a Sueca

0
553
Ajuntament de Sueca
Ajuntament de Sueca

EUPV de Sueca qualifica de frau electoral la pujada de l’IBI i critica la pèrdua de diners per mala gestió municipal

 

L’ajuntament paga a FCC 390.000 euros “extra” per diferents conceptes i 34.000 per recàrrec a la Seguretat Social

Esquerra Unida (EUPV) de Sueca considera inacceptable i de frau electoral la recent pujada de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a 2017 aprovada en solitari pel pacte de govern local integrat per Compromís i el partit conservador GISPM. L’acord es va adoptar en ple extraordinari celebrat a les 8 del matí del passat dia 18.

EUPV denuncia públicament l’incompliment de la promesa electoral de Compromís de mantenir els tributs. “Ens comprometem a no pujar els impostos dels ciutadans de Sueca, sempre que no hi haja modificacions en la normativa estatal”, deia el tercer dels seus vint-i-tres compromisos electorals.

En aquest sentit, des del govern local, que presideix Raquel Tamarit (Compromís) han qualificat la pujada fiscal de “lleuger increment” de l’IBI (antiga Contribució Urbana). També han augmentat l’Impost sobre l’Increment del Valor de Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU) o plusvàlua.

EUPV critica “l’afany recaptatori dels polítics responsables de la gestió del municipi” al mateix temps que evidencia “que l’equip de govern format per Compromís i conservadors dista molt dels pactes progressistes locals que realment estan treballant per rescatar persones baixant impostos o, com mal menor, mantenint-los”.

Les veïnes i veïns de Sueca estan entre els 183 municipis valencians que podrien beneficiar-se de la pròxima revisió cadastral que adaptarà el valor real de mercat dels immobles que està molt per sota de el “catastrazo” de 2007. Així i tot, des de Compromís i GISPM han considerat “inviable” rebaixar aquests tributs. Des d’EUPV reclamen “major control en la gestió i en la despesa; és molt bonic administrar amb la butxaca del veí sense que ningú et demane responsabilitats”.

 

Recàrrec a la Seguretat Social de 34.000 euros

L’Ajuntament de Sueca ha hagut de satisfer poc més de 34.000 euros a la Seguretat Social per “un error”, segons es va desvetlar en el Ple Ordinari del passat mes d’octubre. Aquesta quantitat correspon al recàrrec per impagament de les quotes corresponents dins del termini reglamentari.

Per a EUPV resulta sorprenent que “es perden 34.000 euros, com si s’hagueren tirat a l’embornal, i no succeïsca res”. “Alguna cosa no s’està fent bé en l’ajuntament”, afigen.

 

170.000 euros per descontrol en la piscina coberta

EUPV de Sueca posa com a exemple de la deficient gestió política en l’ajuntament en les dues últimes legislatures els 390.000 euros als que ascendeix la quantitat que l’empresa FCC percep com a extres. “Es paga ara, però el deute comença a acumular-se l’any 2008”, apunten des de la formació d’esquerres. “Quantes reclamacions per indolència, mal govern, o desídia municipal, dormen en els calaixos o estan a l’espera de sentència judicial?”, es pregunten.

 

D’aquests, 220.000 euros corresponen a la revisió de preus del servei de recollida de residus sòlids urbans i neteja viària dels anys 2008 i 2009, amb Joan Baldoví (Bloc) com a alcalde. Els 170.000 euros restants són de el “reequilibri econòmic en l’àmbit de liquidació del contracte” de concessió de la gestió de la piscina municipal coberta entre els anys 2009-2013, amb Baldoví i Salvador Campillo (GISPM) com a màximes autoritats locals. En aquest últim cas s’ha arribat a un acord extrajudicial. La mercantil estimava els seus drets en 393.000 euros i la quantitat es va veure reduïda després d’informes d’assessories jurídiques d’ambdues parts.

 

1/11/2016

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here