La Generalitat presentarà este mes a Alzira el I Pla Valencià d’Agricultura Ecològica (2016-20)

0
444
Mercat de productes ecològics
Mercat de productes ecològics

frutes-i-verdues-ecologiques-p-de-saborLa conselleria d’Agricultura i Medi Ambient presentarà el pròxim dia 17 a Alzira el I Pla Valencià de la Producció Ecològica (2016-20) encaminat a fomentar la producció, transformació, comercialització i consum de productes ecològics durant els pròxims quatre anys

Este Pla, elaborat durant els últimos sis mesos per agents del sector, contribuirà a la investigació, la innovació, la formació i la divulgació de la producció ecològica. I s’ha marcat com objectiu, convertir l’actual 6% de superfície de cultiu ecològic en un 20% a la Comunitat Valenciana per a l’any 2020, el que suposarà la cinquena part de la superfície cultivada. A més es duplicarà la facturació de producció ecològica actual passant de 200 milions d’euros a uns 500 milions en el pròxim quatrieni.

Joves agricultors

Per aconseguir-ho la conselleria que encapçala Elena Cebrián, ha elaborat un programa de transició de l’agricultura convencional a la agricultura eco facilitant la incorporació de joves agricultors.

Pel que fa a la formació s’implantaran mòduls d’agricultura ecològica en els instituts, escoles de capacitació agrària i universitats.

La presentació del Pla Valencià de Producció Ecològica a la capital de la Ribera estarà enmarcat en una completa jornada de taules redones i conferències, així com un mercat de productes ecològics, a la que assistirà el president de la Generalitat Ximo Puig i lal titular d’Agricultura, segons ha manifestat a Riberaexpress l’alcalde d’Alzira Diego Gómez.

Horts ecològics

La jornada s’aprofitarà per cedir una dotzena d’horts ecològics municipals ubicats en la falda de la Muntanyeta.

Gómez ha explicat l’aposta decidida de l’ajuntament pels productes ecològics que en breu seran ofertats en distintes parades en l’actual mercat del dimecres.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here