La Diputació desbloqueja la variant d’Alcàntera, Càrcer i Cotes

0
358

SONY DSC

SONY DSC

  • El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, s’ha reunit aquest dijous amb els alcaldes per a explicar-los les dificultats tècniques d’un projecte que es ve reivindicant mig segle i que “ja no es va a detenir”
El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, s’ha reunit aquest dijous amb els alcaldes d’Alcàntera de Xúquer, Julio Aurelio García, i Càrcer, Josep Botella, per a mostrar-los el compromís de la Diputació de València de desbloquejar el projecte de construcció de la circumval·lació de la CV-560, que permetrà traure el tràfic pesat de tots dos termes municipals.

Amb dues indústries importants en la zona, les travessies d’Alcàntera de Xúquer i Càrcer presenten una intensitat mitjana de tràfic de més de 5.500 vehicles al dia, molts d’ells camions de gran tonatge. El primer edil d’Alcántera de Xúquer ha recordat que els veïns i veïnes d’ambdues localitats porten anys reivindicant una solució per a aquesta situació, que només podia passar per la construcció d’un itinerari alternatiu per a la carretera.

“Portem molts anys lluitant perquè un projecte que en principi s’havia iniciat en 2004, es portara de debò a terme i ahui, 12 anys després, és el dia en el qual podem dir que es va a fer”, ha declarat Julio Aurelio García.  Acompanyat pel Cap del Servei de Conservació i Explotació de Carreteres, Alfredo Muñoz, Seguí ha recordat que, encara que efectivament el projecte estava en els plans de la Corporació provincial des de 2004, l’única cosa que s’havia executat fins a hui era un projecte bàsic, que datava de l’any 2008. Un document que, no obstant açò, tal com ha declarat el responsable de Carreteres, “no havia sigut passat per les administracions implicades que havien de donar la seua opinió i autorització, com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer o la Direcció general de Patrimoni”.

 

Malgrat açò, el projecte sí està servint com a punt de partida als tècnics de l’Àrea de Carreteres, que ja han començat a estudiar les diferents alternatives a fi de trobar aquella que oferisca la major viabilitat tècnica. “Hem arrancat amb molta il·lusió i anem a realitzar aquesta variant des d’una postura seriosa, fent un estudi de les diferents alternatives i, una vegada donem amb aqueix traçat idoni, dur-ho a terme amb la ferma determinació que la variant d’Alcàntera, Càrcer i Cotes veja la llum, després de 50 anys de reivindicacions”, ha assegurat Seguí als alcaldes.
Per la seua banda, l’alcalde de Càrcer ha volgut agrair a la Diputació de València que s’haja pres de debò aquesta reivindicació: “Tant Pablo Seguí, com el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, van aconseguir amb nosaltres el compromís de reprendre el projecte i estem veient que de moment estan complint, així que confiem que en aquesta legislatura puguem començar a veure-ho materialitzat, sinó tot, sí almenys una part”, ha dit Josep Botella.

En la reunió han estat presents també l’alcaldessa de Cotes, Rosa Emilia Lorente, fins al casc urbà de la qual arriba també la CV-560 encara que sense arribar a travessar-ho, i el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, en la comarca de la qual l’Àrea de Carreteres va a invertir enguany més de 6.5 milions d’euros: 5 milions que es destinaran a millores en la xarxa de carreteres i 1,5 milions que es distribuiran entre els ajuntaments perquè executen les seues inversions en el marc del Pla de Camins i Vials.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here