La reconeguda escriptora Rosa Regàs en el cicle dels Premis Literaris d’Alzira

0
271
Ros Regàs
Rosa Regàs

«Dona: cent anys de lluita per la llibertat» és la conferència que pronunciarà l’escriptora catalana Rosa Regàs hui dijous a la Casa de la Cultura d’Alzira. La presentació correrà a càrrec d’Agustí Saragossà, professor de l’Escola d’Adults d’Alzira.

Durant dècades, la literatura feta per dones ha rebut molt poca atenció. La invisibilitat de les dones en el món de les lletres, més enllà de casos heroics o molt reeixits, és evident quan fem una ullada als manuals de literatura o a les hemeroteques.

En els últims vint anys, però, la irrupció de les dones en el món editorial ha deixat una empremta que és ja inesborrable. «Sí, néixer dona és una desgràcia. En una comunitat que no s’estremeix sencera per les dotzenes de dones mortes a les mans dels seus agressors com ocorre al nostre país, no es pot dir de cap manera que s’ha eradicat la injusta diferència de tracte que reben els homes i les dones en el social, religiós, polí- tic i familiar».

Així de contundent inicia Rosa Regàs la seva obra La desgràcia de ser dona. Als seus 83 anys, l’escriptora catalana segueix reivindicant el valor de la protesta. De la creació literària, el seu apassionant testimoniatge existencial i el seu costós camí com a intel·lectual, Regàs repassarà cent anys de lluita per la igualtat que gairebé ha viscut en primera persona. Què ens queda per fer en aquest món tan desigual, masclista i subjugat a la tirania dels diners?

Rosa Regàs (Barcelona, 1933) és una reconeguda escriptora que fou directora general de la Biblioteca Nacional entre 2004 i 2007. Ha treballat com a editora i traductora per a les Nacions Unides, i va fundar l’editorial La Gaya Ciencia i les revistes Arquitectura Vis i Cuadernos de la Gaya Ciencia. Durant la seua dilatada trajectòria, ha guanyat importants guardons, com el Premi Nadal i el Premi Planeta, entre altres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here