El mal exemple d’algunes estreles / Opinió: Xavier Espanya

0
462

valencia-botellazo-barcelonaPrimer que res deixe ben clar que l’acció del xaval d’Alzira de llançar una botella és condemnable de totes totes i com és llògic deu patir la corresponent sanció econòmica pel Comité Antiviolència, a més l’esportiva, donat que es quedarà un llarg temps sense poder anar a Mestalla.

A favor del jove espectador, un bon estudiant i seguidor valencianiste des de menut, el seu immediat arrepentiment reconegut en una carta.

Dit açò el que resulta molt lamentable és el comportament incívic d’algunes estreles del futbol mundial que sembla no tingueren temps d’apendre bons modals quan eren estudiants.

Però el que resulta encara més increible és que, de forma reiterada, eixos engreïts jugadors no siguen mai sancionats tot i ser reiteratius. Dirigir-se al públic amb insults i males maneres està sancionat d’entre 4 i 12 partits, però estes maleducades figuretes, consentits pels seus dirigents, aconseguixen una i altra vegada eixir de rosetes.

Així, en este cas, resulta paradògic que mentre un menor es castigat on més li dol, el provocador, major d’edat i amb la butxaca plena de gom a gom, passe fins i tot com a víctima, i continue tenint llicència per a provocar sempre que li vinga en gana.

Les grans estreles futbolístiques tenen el deure i la responsabilitat de ser exemplars amb els seus comportaments, en ser l’espill on es miren les joves promeses i aficionats com el d’Alzira.

Si no es fica remei estem fent un flac favor als futbolistes i aficionats del futur que ara veuen com comportaments incívics i condemnables com el de Neymar, no sols es queden sense sanció sinò que són fins i tot aplaudits per alguns.

Tot el bon treball que fan a les escoles futbolístiques els directius i entrenadors queda en aigua de borraixes davant fets tan poc exemplars com els del partit València-Barcelona que veuen milers de xiquets i de joves.

Xavier Espanya

Expresident del Ciutat d’Alzira FB

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here