L’art, la cultura i la música han conectat hui amb la natura del Paratge de la Murta

0
627
Una de les obres d'Art en Natura
Una de les obres d’Art en Natura

art-natura-assistents art-natura-obra-8 img_1960

art-natura-obra-4 art-natura-obra-3

art-natura-concert-0
El concert d’Ona Nua ha tingut una excel.lent acollida

art-natura-concert-4 art-natura-concert-3 art-natura-concert-1 art-natura-concert-2 art-natura-torre-coloms-1 art-natura-torre-coloms art-natura-obra-8-1 art-natura-obra-7 art-natura-obra-6 art-natura-obra-5

Un dels artistes explica el seu treball
Un dels artistes explica el seu treball

L’art i la música han portat hui la cultura fins la natura del bell paratge municipal de la Murta on un bon grapat d’artistes han mostrat les seues obres arrelades al medi a un ample grup de visitants. Alguns d’ells, com Celia, que feia 20 anys que no xafaven la Murta han resaltat la iniciativa «Art en la Natura».

En esta ocasió els artistes són reptats pels espais naturals rodejats d’història arquitectònica, fusió entre art i l’espai que el rodeja, Site-specific  art.

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez considera que esta activitat «servix per a potenciar i promocionar el Paratge Natural de la Murta-Casella i per a traure la cultra dels espais tancats». Gómez asseugra que la Murta «és art en sí mateix, té algo de bruixeria que atrau a la gent» segons ha manifestat durant la inauguració de l’event, envoltat dels artistes que han explicat cadascuna de les obres durant la visita a les rodalies del Monestir

Artistes de la Murta: Natalia Auffray, Bichobola-Creativo, Dilena Díaz, Elena Martí, Ferran Capilla, Inmaculada Abarca, José Juan Gimeno, Mario Molins, Sara Castelló, Vicent Marco i Arístides Rosell.

Artistes de la Casa de la Cultura: Ana Berenguer, Arístides Rosell, Bichobola –Creativo, Dilena Díaz, Elena Martí, Ferran Capilla, Inmaculada Abarca, José Juan Gimeno, Maite Bäckman, Mario Molins, Miguel Ángel Aranda i Vicent Marco.

La regidora de Cultura, Aida Ginestar, ha declarat a Riberaexpress al final del recorregut; «ha sigut una experiència molt positiva on els artistes han mostrat les seues intervencions». Ginestar ha afegit que «el missatge que volem enviar  és que cal incidir en la protecció de la natura, estic molt satisfeta perquè fins i tot m’han donat l’enhorabona els ecololgistes». I a més explica la importància «d’aprofitar les sinèrgies, cultura, música i art per projectar la Murta».

L’ecologista Pedro Domínguez, portaveu de La Ribera en bici, ha felicitat «els autors i els artistes» per la iniciativa davant la intenció «d’integrar la cultura amb la natura».

La matinal artística al cor de la Vall dels Miracles ha culminat amb un concert del músic local Ona Nua, realitzat a l’entrada del paratge i que ha ha contat amb una nombrosa presència.

Un grup de 13 visitants procedents de Carlet, Benimodo i Alzira comentava a l’eixida que havia «gaudit d’un matí esplèndid, envoltats de plantes, arbres i obres artístiques».

Open Natura

La iniciativa Open Natura  sorgix fa cinc anys  des de la galeria IMPREVISUAL,  a València (Russafa),  de la mà  d’Arístides  Rossell  i José Juan Gimeno. En les seues quatre anteriors edicions va estar enclavada en el paratge rural, La Ermita, de Paracuellos de la Vega i pas pel prestigiós museu de la Fundació Antonio Pérez, a Conca. Enguany, es realitzen les instal·lacions artístiques en un paratge emblemàtic de la Comunitat Valenciana, com és el Paratge Natural de la Murta a Alzira. També es realitzarà una exposició en la Casa de la Cultura de l’Ajuntament d’Alzira el pròxim mes de novembre.

Riberaexpress

Text i fotos

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here