Ximo Bosch i Llorenç Renart Llauradors d’Honor de Cullera

0
421

cullera-llaurador-honorCullera celebra per primera vegada el Dia dels Llauradors

L’expresident de la cooperativa Ximo Bosch i el que fora membre del Consell Agrari, Llorenç Renart, reben el Llaurador d’Honor en l’edició 2016

Per primera vegada en la seua història l’Ajuntament de Cullera ha reconegut la tasca dels treballadors del camp. Esta nit, amb motiu de la celebració del Dia dels Llauradors de Cullera, s’ha fet lliurament de la primera edició dels guardons ‘Llaurador d’Honor’, que atorga el consistori a aquelles personalitats de l’agricultura local per la seua contribució al sector.

En esta ocasió han estat l’expresident de la cooperativa de Cullera i cofundador local de la Unió de Llauradors, Ximo Bosch, i l’exmembre del Sindicat de Regs i del Consell Agrari, Llorenç Renart, els qui han rebut este reconeixement per tota una trajectòria dedicada a l’agricultura local des de diferents vessants.

L’alcalde, Jordi Mayor; el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero; el regidor d’Agricultura, Marc Joan i el diputat al Congrés i  membre de la Comissió d’Agricultura, Joan Baldoví, han fet lliurament dels distintius en un acte celebrat al Bar Restaurant El Prado amb l’assistència de prop d’un centenar de representants del món de l’agricultura de la localitat.

Mayor ha destacat la importància que el nou govern local atorga al sector agrari després d’anys en els quals «els llauradors han estat marginats i oblidats de forma injusta», el que ha generat «precarietat» entre els treballadors del camp.

Més recursos

En contraposició a eixos temps, Mayor ha remarcat l’aposta del consistori per un col·lectiu  «clau» per a la generació de riquesa en l’economia local. Així, ha anunciat que l’any vinent els pressupostos municipals dotaran amb més recursos la partida de la regidoria d’Agricultura per a garantir el desenvolupament dels projectes que ha posat en funcionament el govern local.

Per la seua banda, Marc Joan ha fet incís en què l’Ajuntament s’ha posicionat al costat del sector agrari en les seues reivindicacions com ara la lluita per aconseguir l’autorització de la crema de la palla de l’arròs, una petició liderada per la regidoria d’Agricultura de Cullera i que finalment ha sigut acceptada pel Consell.

Joan ha explicat que l’esperit de la jornada i els guardons és millorar el reconeixement social del treball de llaurador i ha advocat per posar en marxa polítiques que facen atractiu el treball agrari per als joves, ja que suposa una eixida digna i interessant a l’atur.

 

Tant el secretari autonòmic com el diputat al congrés han manifestat el seu suport a les polítiques agràries impulsades pel nou consistori.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here