Mati Cuenca fa en només 10 dies els espolins de les falleres majors d’Alzira

1
1088
Lidia Enguix FM d'Alzira amb el seu tratge
Lidia Enguix FM d’Alzira amb el seu tratge

img_1445

img_1470 img_1472 img_1478

Lidia i Valeria amb les seues corts
Lidia i Valeria amb les seues corts
Valeria Oliver fallera major infantil
Valeria Oliver fallera major infantil

Sembla curiòs però la veritat és que els tratges de gala que lluiran durant tot un any les reines falleres d’Alzira han sigut confeccionat amb tan sols 10 dies segons confesa l’autora Mati Cuenca, en rebre les teles a mitjans de la pasada setmana.

Mati, que fa uns mesos guanyà el primer concurs convocat per fer els tratges de les FM i de les seues respectives corts, no es queixa, tot el contrari assegura que ho ha fet «amb una alegria que no puc expresar, m’agrada la festa i  també el meu treball». A més ha explicat a Riberaexpress que els espolins «són de seda ben treballada i lleugera.

L’espolí de Lidia Enguix és de gris clar i el de Valeria Oliver de color mora, mentre els segons tratges de «rayon» són de «verd té i blau petroli» respectivament.

Mati Cuenca es mostra eufòrica parlant de les característiques de la indumentària de les falleres que viuran, en primera fila, la declaració de Patrimoni Immaterial Cultural per la UNESCO de les falles valencianes; «les manteletes són espectaculars i els adreços i les peinetes de lo millor».

Mentre al saló de sessions hi havia una gran expectació de familiars, amics i companys de falla de les falleres que representaran a Alzira en un any històric per a les falles de la capital de la Ribera.

Riberaexpress

1 Comentario

  1. Molt bona nit, des de Mati Cuenca Indumentaria Valenciana, volem agrair, de manera publica, la bona acollida que ha tingut el nostre treball i les mostres de carinyo que em tingut aquesta nit. Voldriem aclarir que els trages d’epoca de les falleres majors d’Alzira son dos lampas de seda de Vives i Mari i no rayons. Moltes gracies.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here