L’Ajuntament de Carcaixent conta ja amb una seu electrònica

0
412

carcaixent-silenci-banderesL’Ajuntament de Carcaixent compta ja amb una Seu Electrònica

 La plataforma integral d’administració electrònica agilitzarà els tràmits i possibilitarà a l’usuari consultar l’estat de l’expedient des de casa

 L’Ajuntament de Carcaixent compta des de l’inici del mes d’octubre amb una plataforma integral d’administració electrònica. Gràcies a este sistema, els ciutadans poden realitzar els principals tràmits municipals sense necessitat de desplaçar-se físicament fins a l’Ajuntament a través de la seu electrònica accessible des de la pàgina web municipal. La implantació de la plataforma suposa una millora qualitativa en la relació entre el ciutadà i l’Administració ja que li possibilitarà agilitzar els tràmits i fer el seguiment dels mateixos.

El sistema solament requereix al ciutadà que s’identifique amb un certificat electrònic per a poder dur a terme tràmits com ara sol·licitar una llicència, demanar permisos o consultar l’estat dels expedients que tinga oberts amb el consistori. Un certificat digital és un document electrònic que pot ser emès per diferents entitats amb funcions equivalents a un document oficial d’identitat, i que serveix per donar validesa legal a les transaccions electròniques que puga realitzar qualsevol interessat.

La nova Seu Electrònica, lligada a la nova normativa sobre administracions públiques i procediment administratiu, suposa un canvi també en l’organització interna de l’Ajuntament, ja que estableix una metodologia de treball única i centralitzada per a totes les àrees. La implantació de l’administració electrònica possibilita reduir el temps de tramitació dels expedients municipals en facilitar la connexió interdepartamental.

Per altra banda, la gestió plataforma permetrà oferir un nivell de transparència major, en comptar amb tots els documents signats i arxivats en format digital i habilitant la possibilitat de posar-los a la disposició del ciutadà d’una forma més senzilla i accessible a través de la seu electrònica o el portal de transparència.

El regidor d’Informàtica i Modernització, Ivan Martí, ha explicat que entre els beneficis de la implantació de l’administració electrònica està agilitzar la gestió i reduir la utilització de paper, “avantatges que, segons s’ha estudiat en altres administracions on ja s’ha implantat este sistema, suposen un estalvi de diners i una millora en la faena diària dels empleats municipals que els possibilita ser més eficients”.

 

 

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here