La Diputació obri la nova via per a ciclistes i vianants que unix Rafelguaraf amb Riu Rau

0
373

diputacio-rafelguaraf-riu-rauLa Diputació amplia la xarxa comarcal de vies per a ciclistes i vianants amb accions a Rafelguaraf, Riba-roja i el Mareny

  • El president, Jorge Rodríguez, recorre la nova via per a ciclistes i vianants que uneix Rafelguaraf i la pedania de Riu Rau
  • L’obra, fruit d’un conveni de 172.000 euros, és part de l’anell per a ciclistes i vianants que Rafelguaraf té previst amb ajudes provincials
  • Riba-roja inaugura una altra via per a vianants i bicicletes, amb 3 km de longitud, i El Mareny connectarà amb el nucli urbà el càmping Les Palmeres
El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha recorregut al costat de l’alcaldessa de Rafelguaraf, Rafaela Aliaga, els 800 metres de la via per a ciclistes i vianants que comunica aquest municipi de la Ribera Alta amb la pedania de Riu Rau, i que s’ha construït amb els 172.000 euros del conveni signat al començament de la legislatura entre Rodríguez i Aliaga.

Aquest pas per a vianants i bicicletes era una reivindicació històrica de l’anterior alcalde de Rafelguaraf, Edelmiro Navarro, que abans de cedir el testimoni a la seua successora va aconseguir l’aprovació d’aquest conveni que permet comunicar Rafelguaraf amb una de les seues pedanies, en la qual viuen desenes de persones que no podien desplaçar-se caminant al nucli central del municipi.

“Riu Rau estava apartat del poble, en ocasions incomunicat”, ha explicat l’alcaldessa, que ha destacat una actuació que “ha permès eixamplar el pont i habilitar un pas per a vianants i bicicletes”. En paraules del president de la Diputació, “obres com aquesta solucionen problemes de les persones, en aquest cas veïns de Rafelguaraf, molts d’ells persones majors, que no tenien l’oportunitat d’accedir caminant al centre del poble”. Aquesta és l’essència dels plans provincials engegats pel nou equip de govern de la Diputació, que en opinió de l’alcaldessa de Rafelguaraf “ha donat un gir molt positiu a la gestió de les ajudes provincials, ja que és un gran encert permetre als alcaldes que decidisquen en què invertir els diners”.

Amb aquestes ajudes de la Diputació, Rafelguaraf s’ha proposat, entre altres inversions de primera necessitat, completar un anell per a ciclistes i vianants que comunique el municipi amb les seues pedanies. A més dels 172.000 euros d’aquest conveni, Rafaela Aliaga ha avançat que està previst invertir els 80.000 euros del segon Pla d’Inversions Sostenibles en la prolongació del carril bici des del carrer dels Furs Valencians.
Amb el primer Pla d’Inversions Sostenibles, de finals de 2015, Rafelguaraf ha canviat 62 vàlvules de la xarxa d’aigua potable, ha asfaltat el carrer Barxeta, ha dotat la piscina de vestuaris nous i adaptats i ha reformat el poliesportiu. En els pròxims mesos es construirà a més una pista de pàdel, es renovarà un parc infantil i s’arreglaran diversos carrers, amb els 140.000 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) d’enguany.  Riba-roja i la mobilitat sostenible

Per la seua banda, el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, que ha acompanyat al president a Rafelguaraf després d’inaugurar la nova via per a ciclistes i vianants de Riba-roja, ha assegurat que “aquestes obres tenen un component molt important de seguretat viària, de donar solució a punts de difícil accés per a vianants i bicicletes que en les antigues carreteres, estretes i sense vorals, podien causar problemes en el trànsit, fins i tot generar accidents”.

El Mareny i el càmping de Les Palmeres

D’altra banda, el propi Pablo Seguí va visitar aquest dimecres les obres de connexió per als vianants entre el Mareny de Barraquetes i el càmping Les Palmeres, una actuació amb un pressupost de 185.000 euros orientada al trànsit segur de vianants i bicicletes i que es preveu que estiga acabada al desembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here