Cullera prova un nou sistema ecològic per eliminar la brutícia en el paviment

0
360

cullera-neteja-ecologicaL’Ajuntament durà a terme un pla de neteja intensiva per acabar amb la «plaga» de xiclets i pintades que embruta la ciutat

L’Ajuntament de Cullera li ha declarat la guerra a la brutícia incrustada en el paviment urbà com puguen ser els xiclets o els grafitis. El consistori prova estos dies un nou sistema ecològic de neteja que elimina de forma ràpida i eficaç un problema que s’estén arreu de tota la ciutat i que millora l’actual baldeig.

Concretament, és l’empresa concessionària del servici de neteja la que està testant esta nova forma de lluitar contra el que ja es considera una «plaga». Són molts els xiclets apegats en les voreres o restes d’orina als cantons, una situació a la qual el govern municipal està disposat a posar fi en paraules del regidor delegat de l’àrea, Hugo Font.

Si finalment els resultats són els esperats, el municipi durà a terme un pla intensiu de neteja de les vies públiques per barris amb el qual espera eliminar desenes de milers de xiclets i acabar a més amb la brutícia incrustada en el paviment i zones on el sistema de reg i les màquines actuals no arriben.

«Hem detectat que els procediments actuals no resulten efectius amb este tipus de brutícia que és resistent i s’acumula en llocs molt concrets, el que transmet la sensació errònia de poca neteja. Per això volem invertir més, ja que també és important no sols que els carrers es netegen sinó que el ciutadà ho perceba», indica Font.

El citat sistema, que està resultant positiu, permet actuar sobre qualsevol tipus de superfície sense fer-la malbé. L’equipament desintegra els xiclets mitjançant un procés de temperatura del voltant de 190º C amb un producte sense components químics.

Abrasius ecològics

A més a més, no modifica els materials tractats i deixa les superfícies amb l’aspecte que tenien inicialment. Per aconseguir este efecte empra vapor i abrasius ecològics fets amb corfa d’anou, ametlla i bicarbonat.

«L’Ajuntament està treballant per canviar els sistemes de treball per introduir factors de sostenibilitat donada la nostra preocupació per fer de Cullera una ciutat més verda», continua Font.

La maquinària provada neteja façanes, paviment i elimina pintades vandàliques o adhesius a més de procurar la desinfecció de les zones tractades. També servix per netejar els baixos de fanals o cantons on sol acumular-se brutícia propiciada per l’orí dels  gossos.

 

Cullera també ha provat amb plats giratoris ideats per a àrees en les quals persistix la brutícia. Estos rotors empren un sistema de buit amb aspiració que proporciona un gran poder de neteja desincrustant grasses, òxids, olis, resines, calç i pol·lució ambiental.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here