Un grup d’artistes adaptaran la seua creativitat a les condicions naturals de la Murta

0
791
Cartell 2016
Cartell 2016

| makma.netEl certamen artístic Open Natura s’instal·la al Paratge Natural Municipal de la Murta

La iniciativa Open Natura  sorgix fa cinc anys  des de la galeria IMPREVISUAL,  a València (Russafa),  de la mà  d’Arístides  Rossell  i José Juan Gimeno. En les seues quatre anteriors edicions va estar enclavada en el paratge rural, La Ermita, de Paracuellos de la Vega i pas pel prestigiós museu de la Fundació Antonio Pérez, a Conca. Enguany, es realitzaran les instal·lacions artístiques en un paratge emblemàtic de la Comunitat Valenciana, com és el Paratge Natural de la Murta a Alzira. També es realitzarà una exposició en la Casa de la Cultura de l’Ajuntament d’Alzira.

Les intervencions artístiques a la Murta s’inauguraran el 23 d’octubre del 2016, a les 10:30 h. Les obres romandran exposades fins a  desembre de 2016. En esta ocasió els artistes són reptats pels espais naturals rodejats d’història arquitectònica, fusió entre art i l’espai que el rodeja, Site-specific  art.

Artistes de la Murta: Natalia Auffray, Bichobola-Creativo, Dilena Díaz, Elena Martí, Ferran Capilla, Inmaculada Abarca, José Juan Gimeno, Mario Molins, Sara Castelló, Vicent Marco i Arístides Rosell.

L’exposició en la Casa de la Cultura d’Alzira  s’inaugurarà el 18 de novembre del 2016, a les 20 h. Les obres romandran exposades fins al 12 de desembre de 2016.

Artistes de la Casa de la Cultura: Ana Berenguer, Arístides Rosell, Bichobola –Creativo, Dilena Díaz, Elena Martí, Ferran Capilla, Inmaculada Abarca, José Juan Gimeno, Maite Bäckman, Mario Molins, Miguel Ángel Aranda i Vicent Marco.

Segons el seu coordinador, José Juan Gimeno, Open Natura arranca des del respecte cap al medi ambient, però referma la seua intervenció en la naturalesa d’una forma fonamentalment artística. Amb el precepte que l’obra instal·lada dialogue amb el paisatge o espai que el rodeja, la seua particularitat mediambiental i el seu context social.

Open Natura vol invadir l’espai des de la individualitat artística,  amb una proposta de grup eclèctica i materials variats, que en cap cas perjudiquen el medi natural. Les especials característiques del Paratge de la Murta, Alzira, el convertixen en enclavament idoni, on discorre el passeig del caminant, trobant-se entre la cultura del lloc intervinguda artísticament per diferents artistes de la geografia espanyola i de fora  de les nostres fronteres.

Les instal·lacions artístiques entre arbres, vent o pluja es veuran transformades amb el temps i se sumaran a estes les condicions naturals del paratge. El moment estètic evoluciona des del dia del muntatge, el contacte entre la creativitat del ser humà  i la magnificència de la naturalesa posa en clar si el treball  és acceptat pel medi; quan ocorre, la naturalesa accepta l’obra integrant-la per a ella mateixa.

La regidora de Cultura, Aida Ginestar, ha comentat que pretenem unir música, art, cultura i natura a partir del matí del diumenge. És una oportunitat única per als amants de la Murta que visiten cada cap de setmana este meravellós paratge de gaudir d’art a la mateixa natura, intervencions artístiques efímeres al voltant del monestir totalment respectuoses amb l’entorn.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here