Mónica Oltra a Alzira: «Ha sobrat testosterona i ha faltat política al Congrés dels Diputats»

0
549

img_1270img_1283img_1288img_1293img_1303img_1317img_1328premis-literaris-monica-oltra-16La vicepresidenta del Consell Mónica Oltra ha inaugurat esta vesprada el cicle de conferències  que dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2016 que enguany porta per lema «Dones del segle XXI: creadores del futur».

Oltra ha iniciat la seua intervenció referint-se a la falta d’acord entre els partits polítics a l’hora d’investir el nou president del Govern; «ha sobrat testosterona i ha faltat política», advertia la dirigent de Compromís que considera que «ara és el moment polític de les dones», tot i que encara «es troben en el segon escaló».

En este aspecte recordava que cap dona ha sigut presidenta de la Generalitat, tampo de la Diputació de València i menys encara del Govern espanyol. Ara bé confia que Hillary Clinton siga en breu «la dona més poderosa del món».

Mónica Oltra ha culminat la seua intervenció recordant que hi ha «molta feina feta» respecte a la igualtat entre hòmens i dones» i que «el feminisme també es cosa dels hòmens».

Abans han intervingut l’editor de Bromera Josep Gregori i l’alcalde d’Alzira Diego Gómez.

Infrarepresentades en el poder

Tot seguit tingué lloc una taula redona sobre el paper de les dones en la política i en la que la consellera de Sanitat Carmen Montón, la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó i l’exconsellera d’Educació Maria José Catalá coincidiren en que les dones es troben «infrarepresentades en el poder» i en que «fa falta educació» perque tots «creguen en la societat i en les dones».

Montón va incidir en que fa falta «una educació pública de qualitat que parle de feminisme en les aules» i en que la vida en general «necessita feminisme».

Mentre Amigó lamentà que  «encara hi ha desigualtat» entre hòmens i dones, desigualtat que «és major en el terreny de la política».

Català, que es pronuncià contrària a l’existència de les quotes en la política, digué que en este terreny «s’han superat ja moltes barreres»

Va ser un debat molt interesant, coordinat per la periodista Jéssica Crespo, en el que el públic participà activament.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here