Alzira, l’Alcúdia, Almansa i Villena rendixen un «just» homenatge a Enric Solbes

0
618
Un moment de la inauguració de la mostra
Un moment de la inauguració de la mostra

solbes-expo-alzira-quadre solbes-expo-alzira-public solbes-expo-alzira-autor solbes-expo-alzira-1

Hui s’ha inaugurat a la Casa de la Cultura l’exposició “Enric Solbes. Antològica. 1980- 2009”

La mostra antològica que arreplega la trajectòria de l’artista Enric Solbes, ja es pot visitar a la Casa de la Cultura d’Alzira. Ha estat inaugurada esta vesprada per l’alcalde Diego Gómez i en la que han explicat les característiques artístiques i humanes de Solbes el doctor en Art, Bernat Montagud i l’editor Josep Gregori.

«Enric Solbes.Antològica 1980-2009 és fonamentalment pictòrica, davant una selecció d’obres que mostra cronològicament la seua evolució artística a través de les distintes sèries treballades per l’autor, encara que el catàleg que acompanya l’exposició recull també una bona mostra dels seus treballs d’il•lustració, disseny gràfic i cartellisme.

Enric Solbes va nàixer a Alcoi però afortunades circumstàncies el conduïren a Alzira on va residir i desenvolupar la seua vida personal i laboral durant els darrers 20 anys de la seua vida.

Els primers vincles es remunten a prop de 30 anys enrere, als seus anys d’estudiant de Belles Arts a València on va conèixer als pintors Adrià Pina i Vicent Marco, de la veïna ciutat de l’Alcúdia i a l’artista alzireny Joan Verdú; amb ells va compartir les seues primeres exposicions i amb ells arribà també a l’Alcúdia on completà la seua formació artística al taller del, ja aleshores, molt reconegut pintor Manuel Boix que, amb el temps, va arribar a ser un dels seus millors amics.

Una altra circumstància que l’arrelaria més si cap a la nostra ciutat esdevingué en l’any 1986 quan il•lustrà el llibre de Josep Franco “l’últim roder” iniciant així la llarga i fructífera relació amb la, aleshores naixent, editorial alzirenya Bromera i amb el seu fundador i gran amic, Josep Gregori. Amb ells va desenvolupar el seu treball creatiu en el camp de la il•lustració i el disseny gràfic durant els últims anys.

La seua llavor amb els llibres ha merescut importants premis com els del Ministeri de Cultura als millors llibres editats en 1991 o els de la Generalitat Valenciana en diverses ocasions. Concretament, les il•lustracions de “L’últim roder” i “Rondalles Valencianes” de Josep Franco li van reportar el guardó de la Generalitat Valenciana al Llibre en Valencià Millor Il•lustrat de la Comunitat Valenciana 2008-2009.

Hereu de la llarga i notable tradició de producció de cartells dels valencians, l’obra d’Enric va ser la imatge de més de cent esdeveniments culturals. A ell confiaren algunes companyies teatrals la seua imatge pública, especialment Albena, altre fet que també el vincula amb Alzira ja que, a través d’esta col•laboració, inicia la seua relació amb els fundadors, Toni Benavent i el reconegut autor i director alzireny Carles Alberola.

Aquesta és la tercera vegada que la Sala Municipal d’Exposicions acull l’obra d’Enric Solbes. L’exposició es podrà visitar fins el 12 de novembre a la nostra ciutat. A continuació recorrerà les poblacions de l’Alcúdia, Almansa i Villena que han volgut unir-se amb Alzira en un reconeixement comú.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here