La recaptació de 156.000€ en la subhasta del vedat de Sueca reafirma la remuntada

0
426

sueca-tiraes-subhasta-16El vedat de caça de Sueca recapta 156.200 euros en la subhasta, un 5,24% més que en l’any anterior

La capital riberenca ha celebrat este diumenge, al Centre Municipal Bernat i Baldoví, la tradicional subhasta de replaces per a la temporada de caça d’aus aquàtiques en el vedat de Sueca. La quantitat recaptada enguany supera sensiblement la xifra del darrer any. Per segon any consecutiu, la subhasta de les replaces resulta amb un saldo positiu respecte a l’any anterior, un fet que confirma la remuntada en la recaptació, que en l’any anterior va aconseguir trencar la tendència negativa de les darreres quatre subhastes.

En total, la Junta de Tirades de l’Ajuntament de Sueca ha aconseguit recaptar 152.600 euros, el que significa que s’ha augmentat la xifra en un 5,24 % aproximadament respecte a l’any anterior. Des de les 9 del matí i fins el migdia, les colles de caçadors han seguit la subhasta per tal d’aconseguir el millor “puesto” per a la nova temporada.

La subhasta ha estat presidida pel regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Sueca, Salvador Campillo. El titular de l’àrea ha celebrat el bon resultat de la recaptació, perquè este benefici reverteix directament en el poble de sueca en forma de jornals per al guardes de portes de tiraes, inversions en camins i infraestructura agràries i ajudes a obres i entitats benèfiques.

José Badia, president del Club de Caçadors de Sueca, ha explicat que la recaptació ha estat major enguany gràcies a què els caçadors han incrementat la seua aposta en les replaces de valor mitjà. Segons que ha apuntat el representant del col·lectiu, enguany s’ha reduit l’aposta pels “puestos” més cotitzats tradicionalment, mentre que s’ha mantés la inversió en els més econòmics.

La Mota ha estat la replaça més cotitzada d’enguany, adjudicada per 8.300 euros, 700 euros més que l’any anterior. A esta li segueix la 10 del vedat nou, la replaça més valorada en les darreres temporades, adjudicada enguany per 7.800 euros, una xifra sensiblement inferior a la de l’any passat, quan es va adjudicar per 400 euros més. En el costat oposat, hi ha diverses per les quals només s’ha oferit 200 euros.

La primera tirada enguany serà el dissabte 3 de desembre. Les tiraes seguiran el 10, 17, 24 i 31 de desembre i en gener de l’any nou es podrà tirar els dies 7 i 14. En acabar hi haurà la càbila, del 16 al 20 de gener.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here