Més de 200 originals opten als Premis Literaris Ciutat d’Alzira

0
464
L'alcalde d'Alzira durant la presentació dels guardons
L’alcalde d’Alzira durant la presentació dels guardons
El director Literari de Bromera i l'alcalde
El director Literari de Bromera i l’alcalde

La participació en els Ciutat d’Alzira 2016 augmenta un 85% respecte al 2015 en arribar als 209 originales entre totes les modalitats

 

Mónica Oltra, vicepresidenta del Govern valencià, inaugura el cicle de conferències «Dones del segle xxi: creadores de futur» el 18 d’octubre

 

En els Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2016 destaca el reeixit augment en el nombre d’originals rebuts: mentre que el 2015 van ser 113 les obres presentades, enguany n’han sigut 209. Aquesta xifra confirma l’expectació que desperta la convocatòria del certamen i esdevé la segona més alta pel que fa a originals presentats, només superada pel rècord històric establert el 2012 amb 219 obres. A més, en aquesta edició és també més gran la dotació econòmica total, 71.500 euros, ja que s’ha incorporat el Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna a les set categories anteriors. Sens dubte, aquestes dades demostren el prestigi assolit pels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que promouen des de fa vint-i-huit anys la literatura en la nostra llengua.

En totes les categories s’ha experimentat un augment pel que fa a la quantitat d’obres presentades, però especialment significatius han sigut els 21 originals presentats al XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General (dotat amb 12.000 €), dels que tres treballs són d’autors anglesos, que tripliquen els presentats l’any passat. L’XI Premi de Teatre Palanca i Roca (patrocinat amb 6.000 € –per primera vegada– per la Fundació Aigües de València) duplica la participació amb 30 originals, i l’XI Premi de Poesia Ibn Jafadja (dotat amb 5.000 € per la UNED) ha passat de 26 a 48 treballs.

En la resta de categories, la participació ha sigut de 27 obres en el XXVIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira (dotat amb 16.000 €), de 16 en el XVIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta (8.000 €), de 22 en el XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil (16.000 €) i de 25 en el XXI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre (2.500 €). Finalment, han sigut 20 els originals presentats al I Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna –dotat amb 6.000 euros–, una xifra molt satisfactòria per a la primera edició que confiem que creixerà a mesura que es consolide.

El dia 11 de novembre es lliuraran els Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2016, durant el transcurs del tradicional sopar literari que tindrà lloc a la sala Rex Natura. No obstant això, el veredicte del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca es farà públic el 28 d’octubre, mentre que el 4 de novembre es donarà a conéixer el veredicte del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i del Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

Pel que fa a la XXII edició del Cicle de Conferències, s’inaugura el dimarts 18 d’octubre amb la intervenció de Mónica Oltra, vicepresidenta del Govern valencià. Amb el títol «Dones del segle xxi: creadores de futur», la primera sessió abordarà la situació de les dones en el món de la política, amb representants de diferents formacions polítiques. En les jornades següents es reflexionarà sobre el paper de la dona en l’àmbit de l’escriptura i l’edició amb figures consolidades com Rosa Serrano i també emergents com la il·lustradora Rocio Bonilla, i participaran veus feministes ben prestigioses com l’escriptora Rosa Regàs. A més, l’economia i la ciència estaran també presents de la mà de Vicent Cucarella, que parlarà d’economia i sostenibilitat, i del guanyador del Premi Europeu de Divulgació Científica 2015, Pedro Gómez-Romero.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here