Concurs de Paelles a Carcaixent, abans o ara? / Opinió: Pascual Martí

1
535

carcaixent-paelles-12-octbreEn aplegar a la zona on es fan les paelles em trobe que tots els concursants están utilitzant bombones de butà per a fer-les.

La tradicional llenya de taronger ha desaparegut per complet de la festa.

Açò fa perdre part de l’encant natural que hi havia en el concurs i la tradició de cuinar en llenya, lo que era un art que donava més sabor i tenia més gràcia, obtenint un resultat final molt més satisfactori.

Damunt, el lloc on es fan les paelles (al costat de la fira) està separat del lloc on es mengen (en el parc) pel que et trobes que hi ha menys gent en la zona de cuinat, ya que part dels integrants dels grups que concursen han d’estar en el parc guardant el lloc, les bosses, les begudes, etc.

¿No era molt més bonico vore a tots els amics “junts” com antigament, compartint la festa de principi a fi?

Si es cuina en butà, perfectament es podria fer tot en el parc, ja que no es fa fum, i així estarien tots junts rodejant la preparació i cuinant com antany.

De totes maneres, m’agradaria que per tradició, per encant, per treball, per ambient, per complicació i pel resultat final (si ix bé) es tornara a cuinar en llenya, ya que esta manera de fer les paelles és el que ens distingix als valencians de la resta del món y no hauríem de deixar que es perga.

Si a part que el gas embruta menys que la llenya hi ha un altre motiu, jo no ho veig i ho sent.

Això si, tan sol és una opinió d’un valencià que durant molts, molts anys, han participat en este acte.

Pascual Martí

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here