Exposició sobre l’Acolliment Familiar al Palau de la Marquesa de Carcaixent

0
445

carcaixent-expo-acoll-familL’Ajuntament de Carcaixent acull una exposició sobre acolliment familiar

 

Rosa Josefa Molero Mañes, Directora General d’Infància i Adolescència, ha sigut l’encarregada d’inaugurar l’exposició “Acolliment familiar. Està a les teues mans”

 

 

Al Palau de la Marquesa es podrà visitar fins el mes de desembre l’exposició, “Acolliment familiar. Està a les teues mans”, una exposició sobre l’acolliment familiar de menors, realitzada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives dins de la seua campanya “Acollir és créixer” per impulsar esta mesura de protecció a menors. Rosa Josefa Molero, Directora General d’Infància i Adolescència, junt l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, han sigut els encarregats de donar per inaugurada la mostra.

Durant la seua intervenció, Rosa Josefa Molero, ha agraït la implicació de l’Ajuntament de Carcaixent en recolzar l’acolliment familiar així com la necessitat de continuar treballant conjuntament les dos institucions. També ha agraït a les famílies acollidores de Carcaixent el gest altruista que estan realitzant i ha animat a tota la població a que s’acoste a la mostra i coneguen les possibilitats que ofereix l’acolliment familiar. Per la seua part, tant l’alcalde de Carcaixent com la regidora de Benestar Social, també han tingut paraules d’agraïment per a les famílies acollidores de la localitat i han coincidit en destacar la importància d’integrar estes iniciatives en l’àmbit municipal, ja que possibilita fer costat al ciutadà de forma directa quan es compromet a pegar un pas tan important.

Conveni entre la Conselleria i Ajuntament

El passat mes de juny, l’Ajuntament de Carcaixent van signar un conveni amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a la promoció de l’acolliment familiar i el reconeixement institucional de les famílies acollidores.  A través d’este conveni, la Generalitat i l’Ajuntament de Carcaixent estan realitzant de forma conjunta actuacions de foment, difusió i captació de famílies que reforcen l’acolliment familiar per part  de persones sense vinculació prèvia amb el menor. Una de les primeres activitats de difusió dutes a terme és l’organització d’esta mostra informativa, “Acolliment Familiar. Està a les teues mans” on, a través d’uns panells, es fa un recorregut sobre en què consisteix esta mesura, les modalitats de les que consta i què és el que s’ha de fer per poder ser família educadora. A més, també s’inclouen testimonis de famílies que destaquen els beneficis que els ha comportat tant per a ells com per als menors sumar-se a esta mesura de protecció.

La col·laboració entre ambdós administracions es concreta en la difusió social del recurs de l’acolliment familiar com a mesura de protecció preferida sobre l’acolliment residencial, i en l’establiment d’una sèrie d’avantatges i beneficis de competència local per a les famílies educadores. Entre altres actuacions, l’Ajuntament adherit a este conveni cedirà l’ús de les seues instal·lacions per a aquelles actuacions conjuntes de difusió social de l’acolliment familiar.  A més, l’Ajuntament de Carcaixent promourà la creació d’ajudes específiques per a famílies educadores, així com l’extensió a aquestes dels beneficis i bonificacions que es contemplen en el municipi per a aquelles famílies que tenen reconeguda la condició de família nombrosa.

L’acolliment familiar és una mesura en matèria de protecció de menors que adopta la Generalitat Valenciana per mitjà de la qual s’atorga l’atenció d’un menor a una persona o nucli familiar, amb l’obligació de vetllar per ell, tindre-ho en la seua companyia, alimentar-lo, educar-lo i procurar-li una formació integral, a fi d’integrar-ho en una vida familiar que substituïsca o complemente temporalment a la seua d’origen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here