Millores en la Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura d’Alzira

0
394

La Regidoria de Cultura ha invertit 6.858,28 € en el condicionament i millora de la Sala Municipal d’Exposicions i la Sala III (antiga Agència de Lectura Infantil), ubicades a la Casa de la Cultura.

Els treballs s’han dut a terme entre finals de juliol i principis de setembre i han consistit en la reparació dels clevills dels panells de les parets, condicionament de la tarima de fusta i pintura de la Sala Municipal d’Exposicions i en l’obertura d’una porta a la Sala d’Exposicions III.

casa-cultura-sala-exposicionsEsta obertura n’ha millorat notablement l’accessibilitat, visibilitat i vigilància en integrar-la  en la zona de la Casa de la Cultura, on es localitzen els principals accessos de l’immoble que registren tot el pas d’usuaris i visitants.

La Sala Municipal d’Exposicions va ser inaugurada al desembre de l’any 1993. Al llarg d’estos 23 anys la Sala ha suportat una activitat intensa ja que ha arribat a albergar més de 130 exposicions d’autor,  més de 100 mostres fruit de la participació ciutadana a través de les associacions i entitats locals, a més d’exposicions col·lectives i d’altres entitats com la Universitat de València, la Biblioteca Valenciana, l’IVAS i d’altres organismes de la nostra Comunitat.

Cadascuna d’estes exposicions comporta els consegüents treballs de muntatge i desmuntatge i d’intervencions destinades a presentar mostres d’una gran diversitat i amb necessitats d’adaptació ben diferents unes d’altres, la qual cosa suposa una pressió important i un considerable desgast de l’espai que, a hores d’ara, presentava visibles deficiències.

D’altra banda, la nova Sala d’Exposicions ubicada en l’espai que ocupava l’Agència de Lectura Infantil va tindre una gran acollida entre les associacions i entitats locals i, des que es va obrir, al desembre del 2014, ha registrat també un ús continuat amb un total de 22 exposicions en menys de dos anys. Encara que resten millores per convertir esta Sala en un espai expositiu més òptim, la intervenció (obertura d’una nova porta) ha millorat notablement la presencia de la Sala en el conjunt de la Casa de la Cultura.

Els primers beneficiaris d’estes actuacions han estat l’organització sindical CCOO del País Valencià, que acaba de clausurar a la Sala Municipal d’Exposicions una exposició amb motiu del seu 50 aniversari, i l’Associació de Veïns del Raval de Sant Agustí amb la seua primera exposició, que es va poder gaudir a la Sala III fins al 20 del passat mes de setembre.

Actualment esta Sala acull una excel·lent mostra que la Universitat de València està fent itinerant per les nostres comarques sota el títol “Recursos territorials valencians”. Així mateix, a la Sala Municipal d’Exposicions, s’inaugurarà el proper dilluns, 17 d’octubre, una exposició antològica que retrà homenatge a l’artista plàstic Enric Solbes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here