El Molí del Passiego de Sueca serà rehabilitat per obrir-lo al visitant

0
504
L'alcaldessa amb la diputada de Turisme
L’alcaldessa amb la diputada de Turisme
Molí del Pasiego
Molí del Passiego

El Patronat de Turisme subvencionarà amb 150.000 euros la rehabilitació del Molí del Passiego de Sueca per obrir-ho al visitant

 

  • Pilar Moncho, diputada de Turisme: “És una petjada de la industrialització del sector agrari valencià, que es posarà en valor per mostrar-ho al món”

 

El Patronat de Turisme de València subvencionarà amb 150.000 euros la primera fase de les obres de conservació projectades en el Molí del Passiego per l’Ajuntament de Sueca per convertir-ho en un espai visitable i exponent de la història de l’arròs, com a element clau de l’economia i la gastronomia valencianes.

La diputada de Turisme de la Diputació, Pilar Moncho, i l’alcaldessa del municipi de la Ribera, Raquel Tamarit, han presentat aquest matí en el consistori de Sueca el projecte del Molí del Passiego, “que ja va ser motor econòmic en el passat i ho tornarà a ser de Sueca, mostrant-se a la gent i donant a conèixer d’on ve l’arròs fins a la nostra taula”, segons la responsable de Turisme.

Pilar Moncho ha manifestat que “el Molí del Passiego és una petjada que els nostres avantpassats van deixar a Sueca de la industrialització del sector agrari valencià, per la qual cosa aquesta actuació servirà per iniciar el camí, encara que siga llarg, per convertir-ho en un projecte turístic sostenible, d’aprofitament d’un recurs patrimonial, en el qual la inversió realitzada retornarà al municipi, ja que les actuacions ho posaran en valor perquè tothom el puga gaudir en el cor de Sueca”.

Actuacions previstes

L’actuació general consistirà en la consolidació d’elements de subjecció danyats, la reparació de les cobertes que presenten filtracions d’aigua per aconseguir el seu aïllament i estanqueïtat, i el condicionament de les fusteries exteriors deteriorades, amb la finalitat de dotar al conjunt de les condicions de seguretat, estabilitat i estanqueïtat òptimes.

Les zones més deteriorades són les del magatzem de recepció i la trilladora, on algunes parts de la coberta estan molt danyades. A més, és necessària també l’engegada de mesures preventives contra l’atac d’insectes en totes les cobertes, la major part d’aquestes realitzades amb bigues i corretges de fusta, i acabades amb tauler ceràmic i teules corbes.

Un espai museístic i gastronòmic

L’alcaldessa de Sueca, per la seua banda, ha manifestat que el Molí del Passiego “és un testimoni únic d’una part important del passat de Sueca i del conjunt dels valencians, ja que el cultiu, la molineria i la comercialització de l’arròs ha estat tradicionalment una activitat fonamental a Sueca i també, per extensió, en tota la comarca de la Ribera i molts pobles del territori valencià”.

L’objectiu a llarg termini és, segons la responsable municipal, “que siga un espai que es puga visitar en el qual es lligue l’espai museístic i el gastronòmic, per oferir al visitant tot el procés del tractament de l’arròs”, des del seu cultiu en el camp fins a desgustacions gastronòmiques a partir d’ell.

A l’acte també han assistit el director de Gestió Turística del Patronat de Turisme, Evarist Caselles; i els regidors d’Urbanisme, Julio Serra, Turisme, Xavier Masó, Agricultura, Salvador Campillo, i Patrimoni, Vicent Baldoví.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here