Carcaixent acull la presentació de Xarxa Jove

0
455

carcaixent-xarxa-jove-presen

A Carcaixent va ser ahir la seu de la presentació de la Xarxa Jove, el nou servei intermunicipal de coordinació, formació i assessorament municipal en polítiques de joventut ofert per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). En total, s’han previst una sèrie de 15 encontres

Tècnics de l’IVAJ, van exposar als es presentarà la setmana que en quatre localitats, i completarà els 15 trobades comarcals organitzats per donar a conèixer els programes en què poden participar tots els municipis de la Comunitat.

El programa Xarxa Jove té entre els seus objectius l’impuls de les polítiques de joventut locals, el suport a la feina dels ajuntaments i la creació de xarxes per al treball amb joves; així mateix ajudarà els centres i serveis comarcals de les diferents conselleries de la Generalitat en la coordinació i difusió de les seves activitats entre els i les joves, així com en el disseny i realització de programes específics i reforçar l’activitat dels Serveis d’Informació Juvenil, difondre els seus programes i facilitar la coordinació intermunicipal.

Un altre dels punts de l’encontre va ser En ells s’informarà del SMART (Servei per a Municipis: Assessorament i Recursos Tècnics), especialment per a l’elaboració del pla de joventut local o de mancomunitat i la participació directa en la preparació de campanyes de l’IVAJ.GVA JOVE a través de grups de treball.

Descomptes Director d’Activitats de Temps Lliure

Des del programa de formació jove #Riberaenxarxa s’ha organitzat el curs formatiu de Director de Temps Lliure, homologat per l’IVAJ i que capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu, adreçats a la infància i la joventut en tots els seus aspectes, així com assumir la creació, el control i la dinamització de l’equip de personal monitor. El curs començarà el proper 22 d’octubre i serà itinerant pels pobles organitzadors.

 Des de l’Ajuntament de Carcaixent, amb l’objectiu de facilitar l’accés a la formació per part dels joves, es bonificarà el 50% del preu del curs, amb la qual cosa tindrà un cost de 150e. Natxo Escandell, regidor de joventut, ha recordat que la possessió d’estos títols és una bona manera d’entrar al mercat laboral, on els joves ho tenen molt complicat i que per tant

Els dos cursos, que s’adscriuen a la normativa vigent del Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), es composen d’una part d’assistència a mòduls teòrics i una part pràctica que es realitza amb un acord de pràctiques en una institució o associació juvenil. Aquesta edició dels cursos compta amb la novetat d’un calendari més intensiu, de manera que la part pràctica es pot realitzar abans de l’estiu, que és la temporada en què els alumnes poden trobar llocs de treball més fàcilment. Pepe Pla i el CLJO han insistit en la voluntat de “fomentar la formació entre els joves de cara a ampliar el seu ventall d’oportunitats laborals”.

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here