La producció de kaki aumenta un 20% i arribarà als 300 milions de quilos

0
502
img_0804
Cirilo Arnandis

img_0795

img_0844
El director de l’IVIA guardonat

img_0809img_0812img_0813img_0820img_0823img_0849img_0863kaki-ximo-puig-elena-cebrian-a-salomLa producció nacional de kaki arribarà en esta campanya als 300 milions de quilos, amb un 20% d’increment respecte a l’anterior i suposarà la més elevada de totes segons ha anunciat hui a l’Alcúdia el president de la DO Kaki Ribera del Xúquer, Cirilo Arnandis. Més del 80% es produixen a la Ribera i 110 milions de quilos són kakis Persimon amb denominació d’origen.

Mercat receptiu

Arnandis es mostra «optimista» donat que en els primers passos de la campanya el mercat es troba «receptiu».

Preguntat per Riberaexpress sobre els efectes del vet de Rússia, considera que «és un problema» donat que este pais consumia el «18% de les exportacions». A este respecte Arnandis espera que aquell mercat «s’òbriga prompte».

 El kaki que va començar a cultivar-se a l’Alcúdia en la dècada dels anys 60 exporta 3 milions de tones de les que sols el 8% es consumit en la resta del món.

2 milions en publicitat

Enguany els productors amb l’ajuda de l’administració autonòmica ha invertit 2 milions d’euros en la campanya publicitària.

A la presentació d’esta campanya ha assistit el president de la Generalitat Ximo Puig, la consellera d’Agricultura i Medi Ambient Elena Cebrián i alguns alcaldes de la comarca com el de l’Alcúdia, Alzira, Benimuslem Benimodo, a més de presidents de cooperatives de la comarca i nombrosos cooperativistes.

Puig ha agraït el treball dels agricultors i investigadors, i ha reclamant un «finançament just» per a impulsar polítiques agràries.

L’IVIA ha estat guardonada per la DO del Kaki per les seues investigacions a favor d’esta fruta tan important per a l’economia de la comarca.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here