

La producció nacional de kaki arribarà en esta campanya als 300 milions de quilos, amb un 20% d’increment respecte a l’anterior i suposarà la més elevada de totes segons ha anunciat hui a l’Alcúdia el president de la DO Kaki Ribera del Xúquer, Cirilo Arnandis. Més del 80% es produixen a la Ribera i 110 milions de quilos són kakis Persimon amb denominació d’origen.
Mercat receptiu
Arnandis es mostra «optimista» donat que en els primers passos de la campanya el mercat es troba «receptiu».
Preguntat per Riberaexpress sobre els efectes del vet de Rússia, considera que «és un problema» donat que este pais consumia el «18% de les exportacions». A este respecte Arnandis espera que aquell mercat «s’òbriga prompte».
El kaki que va començar a cultivar-se a l’Alcúdia en la dècada dels anys 60 exporta 3 milions de tones de les que sols el 8% es consumit en la resta del món.
2 milions en publicitat
Enguany els productors amb l’ajuda de l’administració autonòmica ha invertit 2 milions d’euros en la campanya publicitària.
A la presentació d’esta campanya ha assistit el president de la Generalitat Ximo Puig, la consellera d’Agricultura i Medi Ambient Elena Cebrián i alguns alcaldes de la comarca com el de l’Alcúdia, Alzira, Benimuslem Benimodo, a més de presidents de cooperatives de la comarca i nombrosos cooperativistes.
Puig ha agraït el treball dels agricultors i investigadors, i ha reclamant un «finançament just» per a impulsar polítiques agràries.
L’IVIA ha estat guardonada per la DO del Kaki per les seues investigacions a favor d’esta fruta tan important per a l’economia de la comarca.
Riberaexpress