18 restauradors competiran este dilluns per fer el millor putxero a l’Alcúdia

0
418

alcudia-concurs-putxero-15IX Concurs de Putxero i postres de Kaki de la Ribera

Dilluns 10 d’octubre, 18 restauradors valencians competiran a l’Alcúdia per fer el millor Putxero Valencià i les millors postres amb els Kakis de la Ribera del Xúquer.

El concurs, que va començar fa ara 8 anys, està organitzat per l’Assocació Fira Gastronòmica, amb la col·laboració de la DO Kaki de la Ribera, la Diputació de València, Murviedro, Cervezas San Miguel, la Caixa Rural i l’Ajuntament de l’Alcúdia.

Des de primera hora del matí, tots ells estaran baix les pèrgoles del jardí dels Salons Siglo XXI de l’Alcúdia, deixant coure a foc lent els seus putxeros. A les 11 del matí es constituirà el Jurat, format per restauradors com ara Juan Carlos Galbis, que exerceix de president, Fausto Clemente, propietari dels salons que acullen el concurs, Pere Gómez, propietari del restaurant l’Oncle Pere de l’Alcúdia i Carmen Arocas, qui va exercir durant molts anys de cap de cuina dels menjadors de la Mairie de París.

També estarà la guanyadora de l’any passat, Emilia Santonja, del restaurant Emi d’Orxeta i el polifacètic Tonino Guitián, guionista-periodista-escriptor-actor a qui han pogut vore a la televisió en programes com ara “Vamos a cocinar”, amb el cuiner José Andrés o  “Un país para comérselo”, amb Imanol Arias i Juan Echanove.

Els restaurants participants d’enguany són:

CASA GRANERO i CHAPARRAL, de Serra; CHEF AMADEO, de la platja de Gandia; EL RACÓ, de Meliana; GAMBRINUS, de Siete Aguas; JUAN VEINTITRÉS, de Benifaió; L’ALBEREDA i LA FRAGUA, de València; LA GRANJA i LLOPIS, de Sueca; LA MAR SALÀ, de Cullera; LA VISTETA, de Barx; NAZARET, de la Platja de Puçol; PICANTERRA, de Cullera; SALA BRAHAM, de Riola; TABICK, de Llombai i MIGUEL Y JUANI i CLÀSSIC BAR, de L’Alcúdia.

Tots ells presentaran, en tres torns que se sortegen a primera hora del matí, primer l’arròs fet amb el brou del putxero  i les safates de carn i verdura i, en acabar tots i en el mateix ordre, passaran els postres de kaki.

Com a novetat d’enguany, els restauradors que s’han inscrit al concurs han d’aportar la  recepta de les postres de kaki que elaboren, és condició sine qua non per a poder participar. Els organitzadors del concurs han decidit fer-ho així vist que, a concurs passat, és molt complicat tindre les receptes, i la idea des de sempre ha sigut posar a l’abast de tothom les possibilitats que té el kaki de la Ribera per a fer delicioses postres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here