Cullera aposta pel paisatge i l’ètica com atractius turístics

0
139
L'Estany
L’Estany

Una jornada de la Universitat de València analitza en el municipi estos valors com a elements diferenciadors del sector

En un món de destinacions turístiques de costa quasi calcades, la diferenciació és una de les claus per tal d’aconseguir identitat pròpia que servisca d’atractiu als visitants. Seguint eixa filosofia, Cullera ha iniciat un procés d’aposta pel paisatge i de l’ètica com a valors afegits del seu model turístic.

Així ho ha manifestat este matí l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, durant la jornada d’anàlisi turística organitzada per la Universitat de València i l’Agència Valenciana de Turisme en col·laboració amb la regidoria de Turisme que ha tingut lloc en l’Auditori Municipal del Mercat.

El primer edil ha assenyalat que el principal recurs turístic amb el qual compta esta població de la Ribera «són els nostres paisatges» per la qual cosa ha destacat que «cal posar-los en valor i explotar-los dins d’uns paràmetres de sostenibilitat».

La màxima autoritat municipal ha contraposat l’aposta de l’actual govern a les polítiques del boom urbanístic «quan precisament el respecte pel paisatge i l’ètica brillaven per la seua absència».

En eixe sentit, ha assenyalat que el consistori acaba de rebre 400.000 euros de fons europeus per a integrar naturalesa i esport. «Durant anys hem estat inclosos en un parc natural que en el pla econòmic a penes ens ha reportat beneficis, però no en l’ambiental on han sigut molts. Ha arribat el moment de donar-li la volta a eixa situació i traure-li partit a un recurs natural tan important».

Així mateix, l’alcalde ha apuntat que el nou model turístic local aposta per l’ètica a tots els nivells i ha recordat que en el consistori ha dissenyat el projecte «Actour» per a convertir a Cullera en una destinació adaptada per a persones amb capacitats especials.

La jornada, que s’ha celebrat sota el títol «Paisatge, Ètica i Planificació Turístiques a la Comunitat Valenciana» ha comptat amb la participació de diversos experts i del vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla. En la clausura ha estat present el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here