UGT denuncia que les ETT «son fraudulentes i un càncer per al sector agrícola valencià»

0
515
Manifestants de la UGT hui a Alzira
Manifestants de la UGT hui a Alzira
ugt-mani-16-octbre-dirig
Raül Roselló i Robert Barberá dirigents comarcals

ugt-mani-16-octbre-3 ugt-mani-16-octbre-2 ugt-mani-16-octbre-1 ugt-mani-16-octubre-amelia

Més d’un centenar de sindicalistes de la UGT de la Ribera Alta, la Costera i la Canal de Navarrés, s’han manifestat hui a Alzira per protestar contra les contractacions «fraudulentes» que fan les Empreses de Treball Temporal (ETT) especialment en el sector agrícola valencià.

Robert Barberá, dirigent de la FITAG-UGT considera que les ETT «son un càncer que estem patint en el camp valencià», que a més de «no afavorir les dades d’ocupació», estima que en el sector agrícola «fan l’ús més fraudulent que en altres».

Segons Barberá en les últimes tres campanyes citrícoles s’han produït «32 demandes» contra les ETT per «ús fraudulent» tant en la contractació per a treballadors de magatzem com de collidors.

Els dirigents comarcals de la UGT han denunciat la «contractació externa» de prop de 3.000 treballadors per part d’una cooperativa i que dos cooperatives de la comarca i tres magatzems poden estar sancionades amb més de 120.000 euros per contractar de manera irregular treballadors mitjançant les ETT. Així una important cooperativa agrícola de la Ribera amb una plantilla de 1.800 treballadors «dona ocupació sols a 700 persones, mentre la resta procedixen de les ETT». Els treballadors contractats per este tipus d’empreses «no reben el mateix salari, ni les mateixes condicions de treballa ni les cotitzacions de la resta», lamente Roselló i Barberá.

Riberaexpress 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here