La Plataforma denuncia «pressions inacceptables» contra la reversió de l’Hospital d’Alzira

0
401

plataforma-per-la-sanitatLa lentitud de reacció de la Conselleria en fixar el full de ruta per a la reversió de la concessió de la gestió de l’Hospital i el Departament de La Ribera està provocant que la UTE «Ribera Salud» exhibisca múscul. A hores d’ara, l’empresa concessionària, ha posat en marxa la maquinària mediàtica i de pressió inclús entre els mateixos treballadors i treballadores per entrebancar tot el possible la reversió i crear un estat d’opinió en contra. El bombardeig de la seua maquinària de màrqueting és aclaparador. Fins i tot tenim propaganda als fulls de les cites, a banda dels anuncis i notícies als mitjans de comunicació propis i aliens. Càrrecs corporatius, caps de departament, inclús personal de la pròpia conselleria, tot val.

Front a aquest xantatge, la consellera va a la seua. Des de la Plataforma li hem demanat reiteradament -la darrera vegada, divendres passat- una entrevista per a la que encara no hem tingut contestació. Es inexplicable que a menys de divuit mesos del termini de la concessió, el gabinet jurídic de la conselleria encara no haja plantejat blanc sobre negre quina és la mecànica que seguirà en tot aquest procés. Aquesta indefinició permanent justifica que els propis treballadors, mitjançant la veu dels seus representats -que ja demanaren per unanimitat la reversió- ara tinguen dubtes. Dubtes que la UTE interessadament magnifica aprofitant que, durant tants anys, han gestionat en caràcter de monopoli i en total connivència en el govern del PP, la sanitat en la comarca.
La Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública deplora que la concessionària utilitze la pressió mediàtica per posar fum en un tema tan sensible com és la sanitat i entre el mateixos professionals de la Salut d’aquest Departament. Els veïns de la Ribera no ens mereixem que directius d’aquesta concessió pressionen amb tanta indignitat per seguir engreixant la cartera de resultats dels inversors de l’empresa de fer diners, amb el negoci de la nostra salut.
Perquè sembla que Ribera Salud no es resigna a que se li acabe el contracte de concessió de la gestió de la Sanitat de La Ribera, un contracte que tenia possibilitat de punt i final quan es signà en en 1999 i es tornà a refer en 2003 quan el govern del PP va rescatar la concessió -indemnitzant Ribera Salud amb 63 milions d’euros-, i li la va tornar a concedir, augmentant considerablement el preu que paga pel servei per habitant i any. I tot, sense que s’haja fet públic encara el resultat de les avaluacions que estan fent-se sobre la situació actual del Departament i Hospital quant a les clàusules del contracte que el PP mai no va avaluar.
Considerem que el traspàs en 2018 a la gestió pública del Departament i Hospital de La Ribera és un fet irreversible i incontestable. Ara, cal fer les coses ben fetes en favor de la ciutadania, amb tota la legalitat necessària i sense conculcar drets de ningú. Però, també, sense pressions de l’empresa ni d’una part dels treballadors i treballadores. Hi ha temps per a fer-ho bé, amb la necessària transparència i participació, havent de tindre com a objectiu final ben clar l’atenció a la salut de cada ciutadana i ciutadà de La Ribera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here