Sòria rep el títol de fill predilecte de Carlet en un acte multitudinari

0
449

carlet-b-soria-acte-f-predilecteMoltíssims carletins es donaren cita dissabte al Saló Giner per retre homenatge al científic Bernat Sòria en un acte en què es va fer oficial el seu títol de Fill Predilecte que se li va concedir el passat mes de gener a través d’un acord plenari.

L’acte va comptar amb presència de la seua família, el seu pare i la seua germana, la seua dona i les seues filles i un nodrit grup de familiars tant de Carlet com d’Onil. Es projectà un audiovisual amb la participació d’amics com Paco Borràs, mestres de la facultat com Ramon Trullenque i l’expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero,  que destacaren les distintes facetes de la seua vida professional com a científic i investigador, però també la seua implicació cívica des de ben menut al municipi, les seues contínues visites a Carlet, entre altres. L’acte, presentat pel professor Xavier Hervàs i l’actriu Lola Moltó, també va comptar amb la glossa feta pel metge i catedràtic també carletí Ramon Trullenque, qui va detallar la seua trajectòria i el seu afany investigador amb cèl·lules mare per a aplicar-ho a la cura de la diabetis.

L’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, va ser l’encarregada de donar-li un títol que,  segons explicà «arribava tard tot i que finalment hem complit una assignatura pendent des de fa molt de temps». Així mateix Ortega destacà la valentia de Sòria d’apostar per dedicar-se a la investigació, un treball que va començar deixant una vida ja resolta per anar-se’n a fer un post-doctorat a Alemanya. Bernat Sòria va tancar l’acte amb un discurs  on repassà les seues vivències de menut a Carlet, de com el seu treball amb son pare com a abeller li despertà la curiositat perquè, tal com explica el científic, «un investigador és un xiquet curiós a qui no posen barreres». També va aprofitar per defendre el sistema nacional de salut, «perquè el que tenim ho podem perdre». El metge dedicà el premi a la seua família, a la seua dona i a les seues filles i també a sa mare «a ma mare, Vicentica la Montanejera perquè gràcies a ella hui sóc metge i científic i no llaurador».

L’acte va comptar amb l’actuació del grup de fusió   encapçalat pel músic carletí Javier Pérez, els quals van crear un repertori especial per a la gala amb la interpretació del Bolero de Carlet o pasdobles com Amparito Roca que dóna nom a una veïna de Carlet que, a més, era tia de Bernat Sòria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here