800 músics convertixen este cap de setmana a Cullera capital valenciana de la música

0
321

banda-s-musical-alzira-trompeLa ciutat acull la XLVIII Assemblea General de la FSMCV / El diumenge més de 800 músics de la Ribera Baixa retran tribut al mestre Rafael Talens

Tot a punt. Després d’un any de treball, Cullera acull este cap de setmana la celebració de la XLVIII Assemblea General de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), un esdeveniment organitzat per les dues societats musicals locals sota el parigua de l’ajuntament.

Els actes s’inicien este divendres a la vesprada amb actuacions de música de cambra al carrer a partir de les 19.30 hores a la plaça de la Llibertat, el passeig Doctor Alemany i els Jardins del Mercat. Grups de la SMI Santa Cecília i la Societat Ateneu Musical s’encarregaran d’amenitzar els prolegòmens d’un esdeveniment que atraurà més de 1.000 visitants durant el cap de setmana.

L’apertura oficial de l’assemblea serà a cura de l’alcalde, Jordi Mayor, el dissabte a les 16  hores. El conclau es desenvoluparà a l’Auditori Municipal del Mercat. Les ponències i debats se succeiran al llarg del dia i al diumenge pel matí.

Dissabte a la vesprada, també tindrà lloc a l’auditori a partir de les 19.30 hores la XVII edició de la gal·la dels premis Euterpe de la música. Està prevista l’assistència, entre d’altres, del president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri.

Un dels plats forts de les activitats de l’assemblea se servirà ja diumenge després de la cloenda amb una macro desfilada en la qual participaran les 15 societats musicals de la Ribera Baixa.

Més de 800 músics recorreran la ciutat a través de diversos itineraris que confluiran al passeig Doctor Alemany, on dirigits pel director de l’Orquestra Federal de la FSMCV, Pablo Marqués, interpretaran l’obra «Tercio de Quites» del compositor local mestre Rafael Talens Pelló. Està prevista l’assistència d’importants personalitats del món cultural i polític valencià.

Promoció turística

Paral·lelament, l’Ajuntament de Cullera ha organitzat tot un seguit d’activitats turístiques per als assistents a l’assemblea i el públic en general amb visites guiades pel barri del Pou, exposicions, visites al refugi de la Guerra Civil o al Castell.

La primera tinent d’alcalde i regidora d’Activitats Musicals, Sílvia Roca, ha assegurat que l’Ajuntament de Cullera i les dues societats musicals «hem treballat de valent colze a colze amb la Federació durant el darrer any per què tant els participants a l’assemblea com els seus assistents es troben com a casa».

Roca ha subratllat la importància que per a Cullera suposa acollir este esdeveniment «donat el valor social, artístic, educatiu, cultural i econòmic que la música té al nostre municipi».

La regidora ha destacat que per primera vegada en la història de la Federació dues bandes  d’una mateixa localitat s’han agafat de la mà per a dur endavant un esdeveniment com este per la qual cosa «ens sentim molt orgullosos».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here