L’espectacle Mulïer de Maduixa guardonat en la Fira Tàrrega 2016 a la millor estrena

0
529

maduixa-mulier-premi-tarregaLa Cia. Maduixa premiada en FiraTàrrega 2016 a la Millor Estrena d’Arts al Carrer pel seu darrer espectacle Mulïer

 

L’obra va posar el públic de peus en les dos representacions que va oferir també en la passada edició del Festival Internacional de Mim a Sueca

 

La Cia. Maduixa ha rebut aquest matí el Premi Moritz 2016 per Mulïer, darrera creació de la companyia, un espectacle de dansa de carrer, interpretat per cinc ballarines, que investiga els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia, la força i les emocions. Aquesta peça, estrenada fa dues setmanes dins de la Secció Oficial de FiraTàrrega 2016, naix de la necessitat d’explorar la identitat femenina a través del joc corporal, posant l’accent en la imatge, la poètica visual i la narració. Un homenatge a totes les dones que durant segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge i que reclamen el dret a ballar i a córrer lliurement pels carrers i les places de la nostra societat.

El director artístic de la companyia, Joan Santacreu, ha mostrat la seua satisfacció davant la notícia: “tot l’equip ens vam llançar a l’aventura de crear una peça de dansa amb xanques. El procés de creació ha estat molt intens i sacrificat (sobretot per a les intèrprets), però realment ha merescut la pena.”

FiraTàrrega és el major aparador internacional de les arts escèniques en l’actualitat

 

El Premi Moritz FiraTàrrega és el resultat de la col·laboració entre FiraTàrrega i Moritz, empresa patrocinadora des de 2012. Aquest guardó s’atorga a la millor estrena d’arts escèniques de carrer i no convencionals i que enguany ha arribat a la seua 5a edició

“El premi és el resultat d’una votació realitzada entre tots els professionals acreditats a FiraTàrrega 2016 i és per això que érem conscients del risc que suposava estrenar allí un espectacle, – afirma Santacreu– perquè hi ha un públic molt exigent i és una fira amb molt de nivell on assisteixen centenars de professionals de tot el món per veure els espectacles. Tot l’equip estàvem nerviosos, ja que no sabíem quina seria la reacció del públic i per a nosaltres era com passar un primer examen. Estem realment sorpresos i contents.»

 

La companyia valenciana Maduixa encetava la seva trajectòria artística a Sueca l’any 2004 amb creacions teatrals de carrer i sala per a tots els públics.  Amb la intenció de créixer i treballar noves disciplines, la companyia creu important conjugar el teatre, la dansa, les arts plàstiques i les projeccions audiovisuals, a la vegada que compta amb una acurada posada en escena i una sòlida interpretació.

 A hores d’ara Maduixa compta amb el Premi MAX 2015 al Millor Espectacle Infantil amb DOT, després d’haver-se alçat també amb el guardó al Millor Espectacle de Teatre Infantil de la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes FETEN 2014 i que no ha parat de girar per Espanya i per l’estranger, estant present en prestigiosos certàmens com el Grec Festival de Barcelona, el Festival Temporada Alta de Girona, el Festival de Dansa de Gijón a Astúries, Festival Regeneration TNG de Lió, Festival Segni d’Infanzia d’Itàlia o Macau Arts Festival de Xina.

A més, Maduixa ha format part també de la gira amb el Circuit Nacional de Dansa Escena i ha sigut triada per la revista digital de l’escena teatro.es i el Centre de Documentació Teatral del INAEM com una de les quatre companyies favorites de l’escena per a la infància a nivell mundial.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here