UxV impulsa en Carcaixent una reducció del tipo impositiu de l’IBI per a 2017

2
473
carcaixent-casa-modernista
El Grup Municipal d’Units per València en l’Ajuntament de Carcaixent ha presentat novament una proposta per a la modificació de l’ordenança de l’impost de Béns i
Immobles (IBI) que rebaixe el tipo impositiu de l’IBI per al 2017.
L’objectiu de la modificació és reduir el tipus impositiu que s’aplica sobre la base
liquidable per a pal.liar els augments anuals per aplicació, des de 2012, de pujades d’un 10 % en els valors cadastrals dels immobles que es van aprovar en la Ponència de Valors realitzada a Carcaixent en plena bambolla immobiliària i que va multiplicar, en el millor dels casos, per dos, els vigents fins a eixe moment.
Per a Units per València, la reducció del tipus no dóna solució definitiva al problema que arrossega Carcaixent des de la posada en vigor dels nous valors cadastrals; des que es van realitzar els treballs per a la valoració col·lectiva de caràcter general vigent a Carcaixent, s’han posat de manifest diferències substancials entre els valors de mercat i els que van servir de base per a la determinació dels valors cadastrals que s’apliquen als immobles, valors que actualment es troben molt per damunt del valor del mercat. Hi ha estudis d’empreses del sector que estimen que el preu de la vivenda a Carcaixent ha caigut més del 30 %, eixe seria més o menys el percentatge que cada ciutadà estaria pagant de més en els seus rebuts de contribució.
No és la solució que més ens agrada, entenem que una reducció del tipus, encara que siga mínima, alleujarà les butxaques dels nostres veïns o almenys, congelarà l’import, mantenint-ho en els preus del 2014, aclarix Calatayud.
Com en els últims cinc anys, la portaveu del Grup Municipal UxV va argumentar que la mala gestió dels Governs, “no devien pagar-les els carcaixentins amb pujades
d’impostos, com ha ocorregut”.
En la moció també s’arreplega la ratificació de l’acord aprovat ja en 2015 ha proposta d’UxV, de sol·licitar en 2017 a la Direcció General del Cadastre una nova Valoració Col·lectiva del municipi que reflectisca els valors actuals dels preus dels immobles i adapte els mateixos a la realitat i es consulte si la nova Valoració podrà aplicar-se amb efectes retroactius a l’1-1-2017, perquè no es preveu que els treballs del Cadastre estiguen acabats fins al 2018, la qual cosa portaria als ciutadans a continuar suportant dos anys més l’excessiva pressió fiscal que ja s’arrossega durant més de cinc anys.
Quan s’aconseguisca eixa nova valoració «a més de reduir la pressió fiscal al ciutadà en el Impost sobre Béns Immobles, també es reduirà en altres impostos com les plusvàlues o l’IRPF», ha afirmat Calatayud.

2 Comentarios

  1. I collò quina murga. Sols fa que repetir-se. Pareix que siga la única que vol pagar menos. Per més chillar no s’es millor. Ja cansa

  2. Ja era hora que algun polític del poble es preocupara pels seus veïns.
    Vullc animar a la senyora Calatayud a que presione per aconseguir la rebaixa d’un IBI injust que l’actual Govern Municipal no té interés en baixar-lo per a pagar les animalades i mal govern del Partit Popular carregant tot el pes en les esquenes de tots els carcaixentins.
    Avant Sra. Calatayud que si ho consegueix li estarem molt agrïts.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here